OCHO APELLIDOS CATALANES

Direcció: Emilio Martínez-Lázaro Any: 2015 Durada: 107 min País: Espanya
Gènere: Comèdia romàntica Guió: Borja Cobeaga, Diego San José Música: Roque Baños Interpretació: Dani Rovira, Clara Lago, Karra Elejalde, Carmen Machi, Berto Romero, Belén Cuesta, Rosa Maria Sardà, Alfonso Sánchez, Alberto Rodríguez, Agustín Jiménez Productora: Telecinco Cinema Estrena a Espanya: 20/11/2015


Qualificació per edats
: No recomanada per a menors de 7 anys
VO en castellà

SINOPSI

Les alarmes de Koldo (Karra Elejalde) s'encenen quan s'assabenta que la seva filla Amaia (Clara Lago), després de trencar amb Rafa (Dani Rovira), s'ha enamorat d'un català (Berto Romero). Decideix llavors posar rumb a Sevilla per convèncer Rafa que l'acompanyi a Catalunya per rescatar Amaia dels braços del jove i del seu ambient. Seqüela d’Ocho apellidos vascos.

(FILMAFFINITY)

CRÍTICA

"Hem treballat des d'un gest conciliador entre el món català i l’espanyol. Si es fa broma, es fa des de l'afecte, que això ningú ho oblidi". Telecinco Cinema i el mateix conseller delegat de Mediaset España, Paolo Vasile, ja recalcaven a l'estiu passat la filosofia de 8 apellidos catalanes.

Divertir sense molestar, per molt que ara Catalunya sigui centre de totes les mirades, i s'estreni en ple debat i actualitat informativa. En aquest sentit, el film compleix el seu objectiu. Se segueix apostant per la "comèdia conciliadora", com defineix el seu director Emilio Martínez-Lázaro aquesta nova aposta escrita per Borja Cobeaga i Diego San José.

Entretindrà els que van gaudir de la primera, però els que busquin moltes novetats no les hi trobaran. 8 apellidos catalanes salta amb cinturó de seguretat. S'acomoda en l'esperit de la primera, tot i que amb menys timing còmic -potser per una durada excessiva, i amb la fórmula que va funcionar al seu dia. Ara “los apellidos” riuen menys. No és que hi hagi menys gags, només s'estenen com espurnes escampades. En to, la segona entrega vol afegir més capes, en jugar per moments amb diàlegs més sentimentals que l'humor de riallada.

[...]

Fitxatges agraïts sens dubte són la incorporació de Berto Romero i Rosa Maria Sardà. Romero, que se'l veu còmode com a hipster barbut i modern català, deixa alguns diàlegs ressenyables. Però, sens dubte, la Sardà es mou com peix a l'aigua robant escenes amb les seves aparicions com la "iaia" i "catalana tancada", movent una història que transcorre entre sardanes i masies.

Amb ganes ens quedem d'haver vist explotar més la faceta còmica de Belén Cuesta (Vis a Vis, En el aire), ja demostrada i premiada en teatre per La llamada, i pròximament protagonista de la sèrie Buscando el norte. El mateix succeeix amb els camarades de Rovira, Alberto López i Alfonso Sánchez, poc temps en pantalla, però sempre graciosos i amb tòpics per animar el personal.

Encara que es recalqui Dani Rovira i Clara Lago com la parella protagonista, l'ànima dels 'apellidos' segueixen sent Karra Elejalde i Carmen Machi. Els seus personatges aixequen qualsevol seqüència. Per això no estranya que Elejalde sumi minuts, i funcioni a la perfecció ara com a conseller i company de penes de Rovira. Aúpa, el seu aita segueix sent l'estrella.

[...]

Elsa Aguado - Vertele.com


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: