HITMAN: AGENTE 47

Títol original: Hitman: Agent 47 AKA: Hitman 2 Direcció: Aleksander Bach Països: Alemanya i EUA Any: 2015 Gènere: Acció Durada: 85 min Interpretació: Rupert Friend (Agent 47), Zachary Quinto, Hannah Ware, Emilio Rivera Estrena a Espanya: 2/10/2015


Qualificació per edats
: No recomanada per a menors de 16 anys
DO en castellà
SINOPSI

HITMAN: AGENTE 47 se centra en la història d'un assassí d'elit que va ser creat mitjançant enginyeria genètica per convertir-se en la màquina de matar perfecta. Se’l coneix pels dos últims dígits del codi de barres tatuat al seu clatell i és la culminació d'anys d'investigació (i quaranta-sis clons anteriors), que l’han dotat d'una força, velocitat, resistència i intel·ligència sense precedents. El seu últim objectiu és una megacorporació que planeja revelar el secret del seu passat per crear un exèrcit d'assassins amb poders que el superen fins i tot a ell. L'Agent 47 s'alia amb una jove que podria guardar el secret per superar els seus poderosos rivals mentre afronta increïbles revelacions sobre els seus orígens i es prepara per a una èpica batalla amb el seu enemic mortal.

Labutaca.net

CRÍTICA

Involució artística

El 2007, el francès Xavier Gens va estrenar Hitman: Agent 47, pel·lícula basada en els populars videojocs sobre un implacable assassí a sou esdevingut superhome gràcies a unes millores genètiques. Malgrat que aquella aposta no va tenir gaire èxit de crítica i públic, els productors van insistir amb un nou film que -en un estrany cas d'involució artística- és encara pitjor que l’entrega original.

Gens és reemplaçat per un altre director europeu, el debutant Aleksander Bach, nascut a Polònia, però format a Alemanya, i l'anglès Rupert Friend suplanta el nord-americà Timothy Olyphant com l’inexpressiu encara que eficaç Agent 47. El guionista és el mateix, Skip Woods, ara acompanyat per Michael Finch.

Tant aquest guió com la posada en escena estilitzada i (suposadament) moderna de Bach no s'aparten un mil·límetre de la fórmula d'assassins a sou amb -és clar- l'aportació d'un personatge femení seductor (Hannah Ware), un veterà científic -creador d’aquestes màquines de matar que són els agents- en perill (Ciarán Hinds) i un dolent (Zachary Quinto) que pretén estar a l'altura del protagonista, almenys en la seva destresa física.

Bach filma a Alemanya i Singapur, entrega l'arsenal de recursos del manual del gènere (molts efectes visuals, càmera lenta, violència seca, música electrònica) que ha patentat Luc Besson per a una pel·lícula amb ressons llunyans de les sagues de Matrix, Terminator i Misión: Imposible. El resultat de l'aplicació pesada de tants llocs comuns no només és previsible, sinó també anodí i per moments fins i tot esgotador.

Diego Batlle – La Nación

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: