VIAJE A SILS MARIA

Títol internacional: Clouds of Sils Maria Direcció i guió: Olivier Assayas. Països: França, Suïssa, Alemanya Any: 2014. Durada: 124 min Gènere: Drama Interpretació: Juliette Binoche (Maria Enders), Kristen Stewart (Valentine), Chloë Grace Moretz (JoAnn Ellis), Angela Winkler (Rosa Melchior), Johnny Flynn (Christopher), Lars Eidinger (Klaus), Brady Corbet (Piers) Estrena a Espanya: 12/6/2015


Qualificació per edats:
No recomanada per a menors de 12 anys
DO en castellà i VO subtitulada en castellà
2014: Premis César: Millor actriu secundària (Stewart). 6 nominacions
2014: Festival de Canes: Secció oficial llargmetratges a concurs
2014: Festival de Chicago: Nominada a Premi del Públic
SINOPSI

Als divuit anys, Maria Enders va tenir èxit al teatre interpretant Sigrid, una noia ambiciosa i encantadora que ocasiona el suïcidi d’una dona madura, Helena. Vint anys més tard, li ofereixen interpretar novament la peça, però aquesta vegada encarnant Helena.

La Butaca.net

CRÍTICA

[...] Poques històries amb tantes capes i subtextos com Sils Maria. Ambientada en el món del cinema i el teatre, narra la preparació d'una obra sobre una jove encantadora que, prèvia tortuosa relació amb una dona madura, acaba provocant el suïcidi d'aquesta. Però l'articulació de subtrames, d'una gran transcendència i exposades per Assayas, també guionista, amb una barreja de gràcia i complexitat difícil d'equilibrar, comença pel fet que la intèrpret de la dona, una estrella a la qual dóna vida Juliette Binoche, va forjar el seu triomf posterior encarnant un paper en aquesta mateixa obra 20 anys enrere: el de la noia jove. Aquesta part de la història dóna peu per reflexionar sobre el pas del temps, la maduresa, el següent pas de la qual és la vellesa, l'estabilitat emocional, l'ego, la fama, la necessitat d'adulació, la inseguretat artística i fins i tot l'amor.

No obstant això, no només d'això parla Sils Maria: també dels secrets del cinema dins del cinema; de les assistents de les estrelles, barreja d'agents, amics, secretàries, doctores i mainaderes; de la creació artística; de la influència del paisatge i de l'ambient natural, de la força del terrer, en la càrrega emocional d'aquesta creació; de la premsa seriosa i de la rosa, de la persecució dels paparazzis i la manca de control d'Internet; de la solitud i de l'egoisme; de la falsedat i de la mort; de les màscares del teatre i de les màscares de la vida. Una pel·lícula que és capaç de citar, textualment, Klaus Kinski, els X-Men, Lindsay Lohan i Baltasar Gracián ha de ser sensacional tant sí com no. I Assayas, fill de director i guionista, excrític de Cahiers du cinéma, i creador d'obres tan rodones com Finales de agosto, principios de setiembre i Las horas del verano, sap del que parla. Un càlid aplaudiment final la col·loca en l'ampli ventall de favorites, sobretot pel que fa a la seva tasca de guió. [...]

Javier Ocaña – El País.com

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: