EL NOSTRE ÚLTIM ESTIU A ESCÒCIA

Títol original: What We Did on Our Holiday Direcció i guió: Andy Hamilton i Guy Jenkin País: Regne Unit Any: 2014 Durada: 95 min Gènere: Comèdia dramàtica Interpretació: David Tennant, Rosamund Pike, Billy Connolly, Ben Miller, Celia Imrie Distribuïdora: A Contracorriente Films Estrena a Espanya: 29/5/2015


Qualificació per edats:
Apta per a tots els públics
DO en català
SINOPSI

Doug i Abi són dos pares normals que tenen tres fills encantadors encara que molt excèntrics. Quan l'estrès de ser pares posa en perill la seva estabilitat mental i el seu matrimoni, decideixen fer un viatge a Escòcia amb els seus fills. Allà participaran en una gran reunió familiar i es retrobaran amb Gordie, l’increïblement extravagant pare de Doug. No obstant això, el que prometien ser unes vacances per a la reconciliació aviat es converteix en un camp de mines no exempt de situacions hilarants en què rancors familiars, malentesos i egos malparats conformen l'ordre del dia. Quan els nens precipiten un gir inesperat en els esdeveniments, la família es veu obligada a aparcar les seves diferències i a col·laborar, ja que altrament corren el risc de perdre allò que més aprecien.

(FILMAFFINITY
)

CRÍTICA

D'un temps ençà, l'etiqueta feel-good movie apareix com una urticària marcant amb ferro roent un tipus de comèdia que, potser, vol recuperar la puresa optimista del gènere més enllà d'híbrids agredolços o, senzillament, aplicar cloroform fi o a granel a un espectador amb l'autoestima a l'altura de Kafka, com va dir l'altre. Així o aixà, la clau de l'invent està en la bajanada de sempre: ironia, intel·ligència, modèstia i bona lletra. Això, i un parell de cançons de The Waterboys (evidentment, Fisherman's Blues), si la criatura resulta ser filla de la Gran Bretanya.

Justament el cas d'aquesta posada de llarg a la pantalla gran d'Andy Hamilton i Guy Jenkins, que han apostat sobre segur en presentar els embolics i excentricitats d'una família nombrosa disfuncional i esquerdada que viatja a les Terres Altes per assistir a l'aniversari del no menys extravagant patriarca i, sobretot, oxigenar els seus engranatges. L'animat to de Pequeña Miss Sunshine al castell de Blandings (aquest cunyadíssim petimetre) de la primera mitja hora fa un "feliç" tomb després de cert episodi de platja en què el veterà Billy Connolly reivindica d'una vegada per totes la seva oceànica carrera.

A partir de llavors, el carruatge s'encabrita, guanya empenta i, gràcies al maneig del trio de nens, la comèdia enfosqueix les seves lents i afina els seus dards dirigits contra la tonteria i hipocresia social, mediàtica i conjugal. Si a això hi afegim uns intèrprets tan en forma com Rosamund Pike -lleu i encantadorament histriònica-, David Tennant i el formidable Ben Miller, el púding està llest per gaudir-ne. Feel-good o no feel-good? Pregunteu-ho a l’acomodador.

Pedigrí british per a una història amb calculats tombs i brillants actuacions multigeneracionals.

Javier Cortijo, Cinemanía

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: