UN SUAVE OLOR A CANELA
Títol internacional: A Soft Scent of Cinnamon País: Espanya Any: 2012 Durada: 90 min Gènere: Drama Directora i guionista: Giovanna Ribes Interpretació: Paulo Pires, Mireia Pérez, Rosana Pastor, Jaroslaw Bielski, Juan Mandli, Lola Moltó Productores i companyies productores: Giovanna Ribes - Tarannà Films, Paloma Mora - TVON Producciones Director de fotografia: Gabo Guerra Música: Jesús Salvador "Chapi" Muntatge: Sagrario Perpiñán i Vicente Ibáñez Director d’art: Carlos Ramón Data estrena a Espanya: 21/12/2014


Qualificació per edats: PC
VO en castellà (+ romanès, italià i alemany)
 
SINOPSI

Valia és una jove creadora d'espais visuals acostumada a observar els altres com a part del seu treball i, per tant, per a ella la realitat s'ha convertit en un llenç on els personatges actuen una vida. Valia grava el mateix enquadrament amb la seva videocàmera: el carrer davant del seu apartament on hi ha un restaurant.

Al cap de poc temps, coneix Guido, el propietari del restaurant italià. Guido és la seva antítesi, perfectament adaptat a la vida quotidiana i conscient de la seva pròpia dimensió social. Valia, però, viu en aquest món bidimensional separada del que està succeint en realitat i el que ella observa.

La vida de Valia canvia quan es descobreix un petit bony al pit i li diagnostiquen un càncer de mama. Amb Guido, Valia recupera la seva alteritat mentre s'enfronta al seu final.

NOTA DIRECTORA

A Un suave olor a canela les referències visuals i d'intenció són un tribut als "mons" que Andrei Tarkovsky va crear amb la seva teoria fílmica "esculpir el temps", i a Michelangelo Antonioni, amb els seus personatges masculins "ignorants" perduts a la seva sort, cecs al seu destí i amb les seves dones "omniscients" que ho observen tot; o a les seves hermètiques imatges d'un temps buit, espais muts i anècdotes minúscules. Paisatges desoladors on no hi ha espai per a la vida i aquelles coses que tenen color no coincideixen amb els colors de la vida real (herba negra, colors estranys en els troncs dels arbres).

A Un suave olor a canela, un pot veure el que els protagonistes volen, però, la majoria de les vegades, ells hi renuncien o no tenen la voluntat de d'aconseguir-ho a causa del "llast" de les seves experiències passades.

Dos mons: el de Valia, i el de Guido. En el món de Valia, hi predomina el blanc. Tot el seu apartament és blanc. Només la càmera, les cintes i ella mateixa tenen un altre color. En els seus paisatges o el seu treball visual es reflecteix el món com ho faria Antononi. No obstant això, la seva visió canviarà i reflectirà el seu viatge interior. En el món de Guido, el to cromàtic és excessivament càlid: vermells, verds i llums ambre que també experimentaran una metamorfosi mentre ell acompanya Valia en el seu viatge a l'altre costat, barrejant-se tots dos per aconseguir l'altra dimensió en què els dos mons estan destinats a entendre’s.



    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: