PERDIDA
Títol original: Gone girl Direcció: David Fincher País: Estats Units Any: 2014 Durada: 149 min Gènere: Drama, thriller Interpretació: Ben Affleck, Rosamund Pike, Neil Patrick Harris, Missi Pyle, Tyler Perry, Kathleen Rose Perkins, Patrick Fugit, Boyd Holbrook Guió: Gillian Flynn; basat en la seva novel·la Producció: Bruna Papandrea, Leslie Dixon i Reese Witherspoon Fotografia: Jeff Cronenweth Muntatge: Kirk Baxter Disseny de producció: Donald Graham Burt Vestuari: Trish Summerville Estrena a Espanya: 10/10/2014


Qualificació per edats:
No recomanada per menors de 16 anys
DO en castellà
SINOPSI

El dia del seu cinquè aniversari de noces, Nick Dunne (Ben Affleck) informa que la seva dona Amy (Rosamund Pike) ha desaparegut misteriosament. Però aviat la pressió policial i mediàtica fa que el retrat de felicitat domèstica que ofereix Nick comenci a trontollar. A més, la seva estranya conducta el converteix en sospitós. Adaptació del best-seller Perdida, de Gillian Flynn.

Filmaffinity.com
CRÍTICA

Va desaparèixer un matí

David Fincher torna amb un thriller molt efectiu, una pel·lícula basada en la reeixida novel·la de l'escriptora Gillian Flynn; ella mateixa va ser l'encarregada d'adaptar la seva novel·la al guió cinematogràfic.

Perdida és una pel·lícula de la qual no convé conèixer gaire de la trama abans de veure-la, ja que qualsevol detall revelat impactarà indefectiblement a l’hora de veure-la.

Fincher ofereix una incisiva mirada sobre el matrimoni, les relacions malaltisses, la manipulació i influència de la teleporqueria sobre la vida quotidiana, tot amb el rerefons de la recent crisi econòmica.

El relat es passeja per diversos gèneres i de tots en surt ben parat, mèrit més gran tenint en compte que el text mare és un best-seller, de manera que les altes expectatives generades són completament satisfetes.

Nick i Amy són una parella d'esposos en el cinquè aniversari del seu matrimoni, visiblement insatisfet de la seva situació. Nick (un Ben Affleck precís com poques vegades) torna a casa per iniciar el festeig de l'aniversari amb un ritual ja esdevingut costum que consisteix a anar endevinant una sèrie de pistes per als regals. Però Amy ha desaparegut misteriosament, i Nick queda com el principal sospitós.

La història es va narrant des dels punts de vista dels dos personatges, primer ell i després ella, i a mesura que avança el relat es barrejaran tots dos; la informació fluirà com en una cascada de dades que no para, com peces d'un trencaclosques difícil de muntar on res és el que aparenta.

Amb una primera hora i mitja sorprenent, a la manera dels millors thrillers i que porta a la memòria aquesta gran pel·lícula, i la millor de Fincher fins ara, Zodiac, Perdida sembla encaminar-se a la cimera de les obres mestres contemporànies, però i malgrat la mestria del seu director per sostenir un relat que muta mentre la història avança per girs de guió una mica truculents, l'últim tram se sent una mica forçat però tot i així, no aconsegueix esborrar tots els encerts aconseguits .

Cal destacar l'encert en l'elecció d'un repartiment força complidor, del qual sobresurt l'actuació d’Affleck i la correctíssima elecció de Rosamund Pike, un rostre encara no gaire conegut; a més hi ajuda bastant l'atmosfera creada amb l’excel·lent banda sonora, cortesia, com en els últims treballs del director, del genial Trent Reznor i Atticus Ross.

Un apassionant relat que transita per camins que avui semblen llunyans en les produccions del Hollywood actual.

Quique Mex, Filmaffinity

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: