HÉRCULES

Direcció: Brett Ratner País: EUA Any: 2014 Gènere: Acció, fantàstic Durada: 98 minuts Intèrprets: Dwayne Johnson (Hèrcules), Aksel Hennie, Tobias Santelmann, John Hurt, Joseph Fiennes, Rufus Sewell, Ian McShane, Irina Shayk Guió: Ryan Condal Producció: Sarah Aubrey, Gary Barber, Peter Berg, Roger Birnbaum i Barry Levine Distribuïdora: Paramount Pictures Spain Estrena a Espanya: 5/9/2014


Qualificació per edats:
No recomanada per a menors de 12 anys
DO en castellà
SINOPSI

Home i llegenda, Hèrcules (Dwayne Johnson) lidera un grup de mercenaris amb la missió de posar fi a la sagnant guerra civil que assola les terres de Tràcia i restaurar en el tron ​​el seu legítim rei. Turmentat des del seu naixement, Hèrcules té la força d'un déu, però sent i pateix com un humà. Inimaginables enemics posaran a prova la força mítica d'Hèrcules en la visió personal del director Brett Ratner sobre un dels més èpics herois d'acció de tots els temps.

Labutaca.net
CRÍTICA

Brett Ratner i Dwayne "La Roca" Johnson són els encarregats de tancar la temporada d'estiu 2014 amb la seva pel·lícula Hércules, una particular reinterpretació i reconstrucció a la mítica figura de l'heroi grec. Un collage d'acció, aventura i fantasia és el que presenta Hércules, una de les grates sorpreses d'aquesta temporada.

Basada en la novel·la gràfica
Hercules: The Thracian War de Steve Moore per a Radical Cómics, la pel·lícula narra la història de l'heroi Hèrcules, considerat fill de Zeus i amb fama de guerrer immortal. Hércules de Brett Ratner repassa a través de ràpides seqüències inicials, les gestes que van crear el mite de l'heroi des de petit, així com les dotze tasques que ha de sortejar per centrar la seva història en una aventura en què Hèrcules és un mercenari que combat per diners .

En
Hércules de Brett Ratner, l'heroi és contractat pel rei de Tràcia (John Hurt) perquè tornin al seu exèrcit: una armada insuperable, però hi ha alguna cosa que no encaixa en aquesta encomana perquè quan l'exèrcit "rebel" és capturat i portat a Tràcia, els qüestionaments sobre la lleialtat afloren i la part justiciera d'Hèrcules serà determinant en el desenllaç.

L'eficàcia de l'
Hércules de Brett Ratner consisteix precisament a reinterpretar un dels personatges més socorreguts pel cinema però posant-lo en un context nou.

Ratner no pretén fer una revisió a l'heroi tornant al mite grec dels seus dots sobrehumans o centrar-se en les seves 12 tasques, per això tenim altres versions més pretensioses i desangelades, el gran encert de Ratner i els estudis Paramount Pictures és adaptar una novel·la gràfica que delimita el caràcter del personatge de forma menys mitològica enmig d'una batalla èpica en què es veu embolicat per l'ambició.

Aquest Hèrcules és un personatge menys glamurós però més combatiu, fins i tot visceral, dissenyat per desmitificar la figura de semidéu però mantenint l'aura del seu misticisme heroic. En aquest sentit, resulta difícil relacionar la figura de Dwayne Johnson amb Hèrcules, però, el fet que "La Roca" presti el seu cos i la seva interpretació per encarnar el nou Hèrcules, més enllà de fer-li un mal a la història li fa molt bé perquè és precisament la seva constitució, la seva essència i la seva maduresa, el que ajuda el relat a qüestionar la figura implantada de l'heroi grec.

L'Hèrcules de Brett Ratner es construeix amb base en els matisos, l'ambició i la tragèdia de la pèrdua familiar del personatge per inserir-lo en una història que el portarà a despertar el seu sentit de la justícia, l'honor i la compassió, sentiments oblidats per a l'heroi. Per la seva banda, els vilans són una mica opacs i estaran relegats més aviat a un segon pla, fet desafortunat ja que d'una banda hi ha John Hurt i de l'altra, una història que es prestava a ser més intrigant.

[...]

Hércules de Brett Ratner té la dosi justa d'acció i aventura per ser una de les millors propostes d'estiu i tot el necessari per ser un dels millors blockbusters del 2014.

Alejandra Lomelí (@alejandraurora)

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: