BAJO LA MISMA ESTRELLA
Títol original: The fault in our stars Direcció: Josh Boone País: Estats Units Any: 2014 Gènere: Drama, romanç Durada: 126 min Interpretació: Shailenne Woodley (Hazel Grace Lancaster), Willem Dafoe (Peter Van Houten), Ansel Elgort (Augustus Waters), Nat Wolf (Isaac), Laura Dern (Sra. Lancaster), Sam Trammell (Sr. Lancaster), Mike Birbiglia (Patrick) Guió: Scott Neustadter i Michael H. Weber; basat en la novel·la “Bajo la misma estrella”, de John Green Producció: Marty Bowen i Wyck Godfrey Fotografia: Ben Richardson Muntatge: Robb Sullivan Disseny de producció: Molly Hughes Estrena a Espanya: 4/7/2014


Qualificació per edats:
No recomanada per menors de 7 anys
DO en castellà
 
SINOPSI

Tot i que un miracle mèdic ha aconseguit reduir el seu tumor i donar-li uns anys més de vida, la Hazel mai ha deixat de considerar-se una malalta terminal. Però quan Gus Waters ingressa al centre de càncer infantil, en la vida de la Hazel comença un nou capítol.

Filmaffinity
CRÍTICA

La filla de la llàgrima

Cada vegada passa menys temps entre el llançament d'un llibre i la seva adaptació per a la pantalla gran, i sobretot si es tracta d'un best seller que apunta a un públic adolescent. Amb Bajo la misma estrella ('The fault in our Stara', 2014) es va intentar fer-ho al més ràpidament possible, i a més comptar no només amb un prometedor director, Josh Boone, per trobar el to just, sinó que els productors també es van assegurar el protagonisme d'estrelles d'una franquícia teen que assegurés l'èxit immediat.

Shailene Woodley i Ansel Elgort de la recent Divergent ('Divergent', 2014), i que si bé en la pel·lícula anterior feien de germans, en aquesta oportunitat seran Hazel (Woodley) i August (Elgort), els amics que en Bajo la misma estrella s’acabaran enamorant profundament, més enllà de les limitacions que els seus cossos els posaran per fer-ho.

La pel·lícula explica la història real de la Hazel (perquè en l'arrencada n'hi ha una altra que a ella li agradaria narrar, però és apòcrifa), una jove molt espavilada que intenta portar una vida normal, tot i patir el seu càncer de tiroide, el qual gràcies a una droga experimental ha pogut superar fins ara. Immersa en una rutina de realitys, pastilles, metges, més pastilles i teràpies, i a més de conviure amb una mare sobreprotectora (Laura Dern), només troba en les paraules d'un llibre anomenat Un dolor Imperial, i que ja ha llegit mil vegades, el consol i la força per encarar cada dia de la seva existència.

Un dia, a la teràpia a la qual assisteix per petició i exigència dels seus pares, coneix l'August, i allà el seu món canviarà, perquè el jove intentarà de totes totes poder treure-la de la seva no reconeguda depressió i, principalment, la farà sentir una dona amb possibilitats de participar d'un joc amorós del qual creia que mai seria part, i menys a la seva curta edat.

Tot i treballar sobre els clixés de les clàssiques històries dramàtiques que, independentment de conèixer el final, o pressuposar-lo per endavant, conviden l'espectador a anar al cinema amb una capsa de mocadors a la mà, el director Josh Boone aconsegueix alguns diàlegs, cosa a la qual ens té acostumats des del seu gran debut Un invierno en la playa ('Stuck in love', 2012), que colpeixen i fan mal, i que no passen desapercebuts a ningú que s'apropi a aquesta gran història d'amor, superació i amistat.

Rolando Gallego, Escribiendo Cine

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: