APRENDIZ DE GIGOLÓ
Títol original: Fading gigolo Direcció i guió: John Turturro Països: EUA i França Any: 2013 Durada: 90 min Gènere: Comèdia Intèrprets: John Turturro (Fioravante), Woody Allen (Murray), Vanessa Paradis (Avigal), Liev Schreiber (Dovi), Sharon Stone (Dra. Parker), Sofía Vergara (Selima) Producció: Jeffrey Levy-Hinte, Paul Hanson i Bill Block Música: Abraham Laboriel i Bill Maxwell Fotografia: Marco Pontecorvo Muntatge: Simona Paggi Disseny de producció: Lester Cohen Vestuari: Donna Zakowska Distribuïdora: DeAPlaneta Estrena als EUA: 18/4/2014 Estrena a Espanya: 30/4/2014


Qualificació per edats: No recomanada per a menors de 12 anys
DO en castellà

 
SINOPSI

Dos amics jueus d'edat avançada (Allen i Turturro) es troben davant d’una desesperada situació financera. Decideixen llavors provar sort amb el negoci de la prostitució masculina, un com a gigoló i l'altre com a "representant". Però l'assumpte no serà ben vist en la comunitat jueva en la qual viuen.

filmaffinity.com
COMENTARI

Amant a temps parcial

John Turturro dirigeix Woody Allen en aquest divertit retrat sobre un improvisat professional masculí del sexe.

Un actor darrere de les càmeres i un director davant d'elles. El món a l'inrevés. Woody Allen, que es prodiga molt poc com a intèrpret al servei d'altres directors, es posa a les ordres de John Turturro en un projecte que segella un període de col·laboració de diversos anys. A Turturro li rondava la idea pel cap i la va compartir amb el seu barber. Va resultar que aquest tenia un altre client il·lustre en Woody Allen i li va explicar els plans de Turturro. Així les coses, Allen va contactar amb Turturro per interessar-se pel projecte i així va cristal·litzar Aprendiz de gigoló.

La idea era fugir frontalment de la imatge estereotipada de la prostitució masculina entorn d'actors joves de físic espatarrant. Turturro, que no només dirigeix sinó que també exerceix de protagonista, no dóna precisament el perfil. Fioravante és un gigoló per accident que, instigat pel seu bon amic Murray (Allen), enfrontat a una situació econòmica difícil després del tancament de la llibreria que regentava, decideix prestar els seus serveis com a amant a sou a una dermatòloga (Sharon Stone) a la recerca de noves experiències i a la seva espectacular amiga Selima (Sofia Vergara). A poc a poc Fioravante, un paio no gaire agraciat, descobreix que té un do especial per a l'ofici més vell del món gràcies a la seva capacitat per escoltar i entendre les dones. Turturro, que va tenir en Allen un assessor impagable durant el rodatge, va dedicar anys a estudiar els usos i costums de la comunitat jueva ortodoxa novaiorquesa per contextualitzar un film que versa sobre la necessitat que tenim de connectar i congeniar amb altres persones.


Roberto Piorno, guiadelocio.com

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: