LA VIDA INESPERADA
Direcció: Jorge Torregrossa País: Espanya Any: 2013 Durada: 108 min. Gènere: Comèdia Interpretació: Javier Cámara (Juan), Raúl Arévalo (cosí), Carmen Ruiz (Sandra), Tammy Blanchard (Jojo), Sarah Sokolovic (Holly) Guió: Elvira Lindo Producció: Beatriz Bodegas Música: Lucio Godoy Fotografia: Kiko de la Rica Muntatge: Alejandro Lázaro Disseny de producció: Alexandra Schaller Vestuari: Rocío Pastor Distribuïdora: Universal Pictures International Spain Estrena a Espanya: 25/4/2014


Qualificació per edats:
No recomanada per menors de 7 anys
VO en castellà
 
SINOPSI


La vida inesperada és la història d'un actor espanyol, Juan, que va anar a Nova York a estudiar interpretació i a buscar-se la vida. Després de deu anys en aquesta ciutat no ha aconseguit res sòlid. Ell sap que podria seguir així indefinidament, com tot aquest batalló d'aspirants a artistes que busquen atrapar un somni i van sobrevivint fent petits treballs que els permeten arribar a final de mes, però Juan no vol convertir-se en un d'aquests "joves" que freguen la quarantena. El seu cor està ple d'inquietud i es troba en aquest moment de la vida en què s'ha de prendre una decisió.

www.labutaca.net
CRÍTICA

LA VIDA INESPERADA”: espanyols a Nova York

La pasta de què estan fets Juanito i Sandra, els personatges que encarnen Javier Cámara i Carmen Ruiz, és la mateixa que la d'aquells adorables còmics de la llengua que tan magistralment va esculpir Fernando Fernán Gómez a El viaje a ninguna parte. Només que en comptes de recórrer els polsosos pobles de la Meseta, van aconseguir instal·lar-se a Nova York, amb somnis de glòria finalment truncats: es guanyen la vida actuant en un teatre de mala mort amb casposos repertoris folklòrics. L'arribada de Jorge (Raúl Arévalo), el cosí de Juanito, que s'instal·la a l' apartament, anima la funció. Arriba, en teoria, per passar uns dies a la ciutat dels gratacels, perquè a Espanya l'esperen xicota i casament, però no ho té gaire clar, ja que a la primera de canvi comença a fer entrevistes de feina. De fet, cap personatge de la pel·lícula té les idees clares. Tampoc les dues noies americanes, interpretades per Tammy Blanchard i Sarah Sokolovic, que mantenen fugaces relacions sentimentals amb Juanito i Jorge, respectivament.

La inestabilitat, la indecisió, la por a fer un pas en fals... Aquests són alguns dels temes que aborda La vida inesperada, el segon llargmetratge de Jorge Torregrossa (després de l'irregular exercici de ciència-ficció Fin), escrit per Elvira Lindo. Una comèdia dramàtica i profundament melancòlica que se sosté en peu gràcies a la proximitat amb què ens arriben els personatges, als quals director, guionista, actors i actrius han aconseguit insuflar credibilitat.

Encara que moltes de les situacions siguin summament convencionals i d'altres resultin sobrants (sense anar més lluny, les classes de castellà i/o cuina que Juanito imparteix en les seves hores lliures), estan descrites amb un sabor personal.

Menys personal és el to woodyallenesc amb què Torregrossa envernissa la seva obra (no hi falta la imatge del banc i el pont), potser tan sols un homenatge a l'autor d'Annie Hall i Manhattan, un caprici, però sens dubte innecessari.

Jordi Batlle, La Vanguardia

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: