EL SOMNI DEL CELLER DE CAN ROCA

Direcció: Franc Aleu País: Espanya Durada: 83 min Any: 2013 Gènere: Documental Interpretació: els germans Roca (Joan, Josep i Jordi) Guió: Franc Aleu i Jo Sol Producció: Jaume Roures Disseny de producció: Agnès Batllori i Tono Folguera Distribuïdora: Cameo i Filmin Estrena a Espanya: 9/5/2014


Qualificació per edats:
Apta per tots els públics
Versió original subtitulada en català
 
SINOPSI


Una peça audiovisual que serveix de presentació d'una experiència inèdita. El Celler de Can Roca, proclamat el millor restaurant del món, i Franc Aleu, destacat renovador de l'estètica de l'òpera contemporània, proposen el maridatge entre la gastronomia i el món de l'òpera -més aviat cuina, música, filosofia i poesia-, amb un espectacle multiformat on participen reconeguts representants de diversos àmbits de la ciència i la cultura.

www.filmaffinity.com
FITXA ARTÍSTICA

El Somni, del Celler de Can Roca


Hi ha poques coses tan excitants com iniciar un projecte propi . Des de la idea inicial fins al desenllaç hi ha tot un procés el valor del qual és molt superior als seus extrems. És en aquest desenvolupament on les trobades, les idees i il·lusions conflueixen en un primer moment de manera desordenada, i després es reorganitzen per formar part de l'esquelet en què es sustenta el resultat final. El somni és aquest desenvolupament. Un somni plantejat pels germans Roca, per crear la primera òpera gastronòmica: és del gènere operístic d'on extreuen les tradicions i referències com la mort, l'amor o la guerra, però és al plat on es plasma i al voltant del qual gira la resta de l'experiència sensorial.

L'espectador acompanya els creadors en el plantejament del repte que suposa posar al límit els sentits mitjançant la conjunció de diferents disciplines artístiques. És còmplice de la selecció dels músics i instruments, la tecnologia, la vaixella, les projeccions i els sabors. Per a això la pel·lícula es mou en el gènere del documental amb entrevistes als artistes, reflexionat sobre la connexió entre gastronomia i art, avantguardes o tecnologia, alhora que convida a participar d'aquestes sensacions mitjançant música i imatges evocadores utilitzades en el sopar final dut a terme al Centre d' Arts Santa Mònica (Barcelona).

El resultat no és el sopar, excessiu i recarregat al límit, que difícilment és valorable sense haver estat allà. El resultat és la innovació, el fet de ser els primers a tractar de portar a una nova projecció la cuina d'avantguarda. Introduir la gastronomia com un art més que pot interaccionar i combinar-se amb altres disciplines. Tot això permetent al públic formar part del procés creatiu que es porta a terme dins de la cuina del Celler de Can Roca, però que podria extrapolar-se a qualsevol altre àmbit.

María Boto Ordóñez,
www.laprincesaprometidablog.com/2014/04/hay-pocas-cosas-tan-excitantes-como.html

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: