GUILLAUME Y LOS CHICOS, ¡A LA MESA!
Títol original: Les garçons et Guillaume, à table! Direcció i guió: Guillaume Gallienne País: França Any: 2013 Durada: 85 min Gènere: Comèdia Intèrprets: Guillaume Gallienne (Guillaume / mamà), Françoise Fabian (Babou), André Marcon (el pare), Diane Kruger (Ingeborg), Nanou Garcia (Paqui), Reda Kateb (Karim), Götz Otto (Raymund), Charlie Anson (Jeremy) Producció: Cyril Colbeau-Justin, Jean-Baptiste Dupont, Alice Girard i Edouard Weil Música: Marie-Jeanne Serero Fotografia: Glynn Speeckaert Muntatge: Valérie Deseine Vestuari: Olivier Bériot Distribuïdora: A Contracorriente Films Estrena a França: 20/11/2013 Estrena a Espanya: 28/3/2014


Qualificació per edats:
 No recomanada per a menors de 7 anys
DO en castellà

SINOPSI

Pel·lícula biogràfica amb tocs de comèdia sobre el cineasta i artista Guillaume Gallienne. Es centra sobretot en l’estreta relació que tenia amb la seva mare. Un recorregut per les emocions, els records i la família. 

http://www.filmaffinity.com.
CRÍTICA

"Guillaume y los chicos, ¡a la mesa!": Sóc o no sóc?

Sovint els fills se’ns assemblen, diu Serrat en una cançó. El problema de Guillaume Gallienne, com a personatge del seu propi film, és que s’assembla tant a la seva mare que ell mateix ja no sap qui és. O què és.

A mig camí entre la confessió i l’exploració de la pròpia opció sexual, aquest Guillaume... va néixer com a obra teatral. Del format conserva la gosadia formal, amb Guillaume... en mans de Guillaume Gallienne, actor de la Comédie que a França és com el certificat de gran actor. Assumint no només la seva pròpia persona sinó la de la seva mamà. El desafiament, com a obra teatral passada al cinema, consisteix a trencar aquesta quarta paret entre públic i espectador: un mur que, en l’arrencada, no aconsegueixen demolir aquestes sevillanes impostades –tan del gust francès– que Guillaume es marca en un inútil viatge iniciàtic a La Línea de la Concepción. Però que cauen, com les muralles de Jericó, a cop de sinceritat. A mesura que es fa evident la veritat del personatge i la incògnita d’un dubte. Sóc o no sóc?

El to mai és realista: és confessional. D’intimitat. I va guanyant en el film a mesura que aquesta intimitat amb Guillaume es fa més sentida i certa. Menys teatral. Guillaume y los chicos, ¡a la mesa! va, doncs, de menys a més. Fins a acabar –en els seus últims deu minuts– en una nota alta i punyent. Posem que amb la intensitat d’una sentida cançó de Brel. On la tragèdia del descobriment es tempera amb l'entrega de l’amor. Un drama disfressat de comèdia. Transvestit, es podria dir.

Salvador Llopart, http://www.lavanguardia.com

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: