EN SOLITARIO

Títol original: En solitaire Direcció: Christophe Offenstein Països: França i Espanya Any: 2013 Durada: 96 min Gènere: Drama Intèrprets: François Cluzet (Yann Kermadec), Samy Seghir (Mano Ixa), Virginie Efira (Marie Drevil), Guillaume Canet (Franck Drevil), José Coronado (José Monzon), Arly Jover (Anna) Guió: Jean Cottin i Christophe Offenstein, basat en un argument de Fréderic Petit Jean Producció: Jean Cottin, Sidonie Dumas i Laurent Taïeb Música: Víctor Reyes, amb la col·laboració de Patrice Renson Fotografia: Guillaume Schiffman Muntatge: Véronique Lange Direcció artística: Olivier Radot i Thierry Chavenon Vestuari: Muriel Legrand Distribuïdora: A contracorriente Films Estrena a França: 6/11/2013 Estrena a Espanya: 1/1/2014


Qualificació per edats:
No recomanada per a menors de 7 anys
DO en castellà i VO subtitulada en castellà
SINOPSI

Yann aconsegueix fer realitat el seu somni en participar inesperadament en la Vendée Globe: la volta al món a vela en solitari i sense escales. Després de diversos dies de competició descobreix a bord un jove polissó. Davant el risc de ser desqualificat, decideix amagar el noi en el que serà una aventura inoblidable.

http://www.labutaca.net
CRÍTICA

L’”intocable” Cluzet es llença al mar

Éssers humans, sempre posant-nos a prova, demostrant que podem amb tot, també en solitari, en les situacions més adverses. Una d’aquestes manifestacions de superació és la Vendée Globe, en la qual el participant fa la volta al món en vela sol, sense escales ni ajudes de cap tipus. La pel·lícula, que comença i acaba en alta mar, implica emocionalment l’espectador a través dels ulls del carismàtic actor François Cluzet. És fàcil construir el paral·lelisme amb el seu anterior èxit, Intocable: allà l’immobilitzava una cadira de rodes, aquí la seva petita embarcació. En ambdós casos, també, la història entra al seu punt culminant quan apareix un immigrant. Encara que a En solitario l’estrany posa en perill la fi de la competició, que no és cap altra que guanyar i provar que s’és el millor. Però, el millor, en què, per què? En una història senzilla i sòbria en la seva execució –insisteixo, pràcticament sense trepitjar terra– sedueix, primer, el magnetisme de Cluzet, aquests primers plànols, les seves mirades de complicitat. També el sentir-se una mica com aquest desconegut, viure la seva tràgica aventura, metàfora de les prioritats en les nostres vides. El temor de ser descobert, la tensió de qui vol fer les coses bé però no sap com… les sent el navegant, sí, i també el polissó. Quan arriba el final poden sorgir les discrepàncies, però sento que el viatge ha valgut la pena.

VEREDICTE: Per a fans de François Cluzet i de les històries senzilles.

Mariló García, http://cinemania.es

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: