3 BODAS DE MÁS
Direcció: Javier Ruiz Caldera País: Espanya Any: 2013 Gènere: Comèdia Durada: 94 min Intèrprets: Inma Cuesta, Martín Rivas, Quim Gutiérrez, Paco León, Rossy de Palma, María Botto, Laura Sánchez, Joaquín Reyes, Berto Romero, Silvia Abril Guió: Breixo Corral i Pablo Alén Distribuïdora: Warner Bros. Pictures International España Estrena a Espanya: 5/12/2013


Qualificació per edats:
No recomanada per a menors de 12 anys
VO en castellà
SINOPSI

Ruth (Inma Cuesta), una jove investigadora d'una universitat, assisteix a les successives noces dels seus ex, dels que van ser els "homes de la seva vida", sense que ella aconsegueixi trobar la seva mitja taronja. Hi ha alguna cosa pitjor que el teu expromès es casi amb una altra i et convidi a la seva boda? Sí, que et passi tres cops en un mes, no saber dir que no i que l'únic que aconsegueixis convèncer perquè t'acompanyi sigui el teu nou becari. Un al·lèrgic al compromís, un surfista passat de rosca i un transsexual convertit en un home molt atractiu... Tres expromesos per a tres bodes. Un còctel explosiu per a Ruth, que haurà d'enfrontar-se al seu passat i decidir amb qui vol compartir el seu futur.

http://www.filmaffinity.com
REPORTATGE DE LA PRESENTACIÓ AL FESTIVAL DE VENÈCIA

Una comèdia espanyola eclipsa la Secció Oficial

No hi ha qui entengui aquests festivals. O no hi ha qui entengui la seva política pel que fa al cinema espanyol. Això almenys és el que molts deuen pensar. A Canes no va haver-hi participació espanyola en cap de les seves competicions. A Locarno, per contra, es van presentar fins a tres pel·lícules. Una d'elles es va endur el primer premi, Història de la meva mort, d'Albert Serra, i una altra, Costa da Morte, el premi al millor director emergent per a Lois Patiño. Abans que arribi Sant Sebastià amb la seva allau de cinema espanyol, sospito que per a tots els gustos, Venècia ens sorprèn amb una pel·lícula espanyola inusual en el panorama de festivals però que ni tan sols és en la seva Secció Oficial. La programa una secció paral·lela, Giornate degli Autori, com a pel·lícula de clausura. Com podem parlar-ne tan aviat, després del primer dia del festival? Doncs senzillament perquè la projecció de premsa ja s’ha fet, d’una manera una mica inesperada.

Tot semblaria confabular-se contra 3 bodas de más, la tercera pel·lícula de Javier Ruiz Caldera després de Spanish Movie i Promoción fantasma, algú que amb títols com aquests en la seva filmografia diríeu aliè al món dels festivals. 3 bodas de más, que s'estrena a Espanya al desembre, és la típica producció que no necessita els festivals per promocionar les seves vendes internacionals. La seva presència a Venècia parla clar i net de la confiança que les Giornate i els seus productors han dipositat en aquesta pel·lícula. Aquesta confiança no manca de fonament. 3 bodas de más és una més que agradable sorpresa. Una comèdia tal com Déu mana, és a dir, una comèdia que no s'avergonyeix de ser-ho i que explota amb enginy els mecanismes del gènere. No és poc tractant-se del cinema espanyol, que no conjuga amb gaire freqüència la comèdia amb la intel·ligència i que habitualment busca subterfugis (socials, principalment) amb els quals s'intenta marcar distàncies amb el propi gènere. Res d'això ocorre amb la pel·lícula de Ruiz Caldera. Tampoc ell deixa passar l'oportunitat de treure a relluir el seu coneixement dels clàssics del gènere, des de La fiera de mi niña o Bienvenido Mr. Marshall! fins a La boda de mi mejor amiga, però la seva pel·lícula és abans de res una mostra de comèdia inequívocament contemporània, diríeu que més inspirada pels exemples de la Nova Comèdia Americana i els seus personatges peterpanescos que per la comèdia televisiva espanyola. D'aquí emana aquesta saludable combinació entre comèdia romàntica i comèdia escatològica que dóna lloc, per exemple, a un dels gags més brillants de la història del cinema espanyol. Dels més brillants i dels més bèsties i políticament incorrectes, que cal dir-ho tot. Farà parlar, sens dubte.

[...]

Jaime Pena, http://www.elconfidencial.com

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: