VIAJE MÁGICO A ÁFRICA

Direcció i guió_Jordi Llompart País_España Any_2009 Durada_90 min Gènere_aventures, fantasia Intèrprets_Eva Gerretsen (Jana), Raymond Mvula (Mel), Leonor Watling (fada), Adrià Collado (pare de Jana), Verónica Blume (mare de Jana), Michael Van Wyk (Kabbo) Producció_Jordi Llompart Música_David Giró Fotografia_Tomàs Pladevall Muntatge_Bernat Aragonés Direcció artística_Gavin Perrow i Barbara Lange Vestuari_Theresa Stead Distribuïdora_Filmax Estrena a Espanya_7 maig de 2010

Qualificació_Tots els públics
SINOPSI

Després de la seva trobada amb un nen boiximà hospitalitzat, Jana, una nena de 10 anys, iniciarà un viatge fantàstic a la recerca del nen per l'Àfrica. Acompanyada del seu cavall alat, Jana coneixerà el Mel, el seu nou millor amic, i junts viuran autèntiques aventures amb animals, plantes i criatures fantàstiques.

labutaca.net
CRÍTICA

Jordi Llompart (El misteri del Nil) reivindica la ingenuïtat i els somnis a Viaje mágico a África, "una pel·lícula de nens per a nens", que s'estrena en cinemes en 2D, 3D i IMAX [...]. El director convida l'espectador a viatjar per l’Àfrica a través d'aquest "conte màgic, amb un rerefons filosòfic sobre la vida i la mort". Els nens Eva Gerretsen, Michael Van Wyk i Raymond Mvula protagonitzen la cinta, amb la participació especial de Leonor Watling, Adrià Collado i Verònica Blume.

"He llegit algunes crítiques que diuen que és una pel·lícula per a nens, però és el que és", va assenyalar Llompart, que trobava a faltar veure en els cinemes pel·lícules "de nens per a nens" sense estètiques fetes per adults. Per això ha escrit diàlegs de nens en què ha utilitzat un llenguatge infantil.

Rodada entre Namíbia, Sud-àfrica i Barcelona, aquesta "ambiciosa" producció, que ha tingut un pressupost pròxim als 10 milions d'euros (Avatar, com va recordar Llompart, va costar 350 milions), és la primera pel·lícula de ficció espanyola i europea en 3D, una tècnica "dificultosa" que el director va qualificar de "tasca titànica". [...]
 
"Els somnis aporten molt a la vida", va dir el director, que va lamentar que amb l'arribada d'adolescència perdem la capacitat de somiar desperts i no la recuperem fins a la vellesa, "quan estem a punt de morir". "La pel·lícula és un cant a la ingenuïtat, a creure que vivim en un conte", va apuntar.

La pel·lícula, rodada en anglès, lluny de tenir efectes visuals o grans escenes d'acció, posseeix "un rerefons filosòfic molt potent", com va dir el seu director, que ha volgut parlar de la vida i de la mort. "És un conte màgic fet pel·lícula", va precisar.

El film, narrat en to metafòric, tanmateix s'agafa a la realitat davant la pregunta de la jove protagonista "per què és tan complicat viure?” Jana, com va detallar Llompart, investiga en un món fictici i mira de trobar Kabboo, del qual els espectadors saben que ha mort. "En la seva cerca en un món irreal, porta amb ella aquesta pregunta", va subratllar, sobre un film en què Collado i Blume (que debuta en el cinema) encarnen els pares de Jana i Watling és una fada màgica.

europapress.com

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: