BUDDHA'S LOST CHILDREN


Direcció: Mark Verker Nacionalitat: Países Bajos (2006) Duració: 97 minuts
Productor: Ton Okkerse Producció: EMS Films en associació amb Cinétévé, Buddhist Broadcasting Foundation i ARTE France Fotografia: René Heijnen Muntatge: Jos Driessen, Helen Delachaux, Mark Verkerk Gènere: socio-antropològic Versió original en anglès subtitulada en castellà i català

Edat_+7 anys

SINOPSI

Aquest documental conta la història d’un boxejador tailandès convertit en monjo budista a la escabrosa regió del Triangle d'Or de Tailàndia. Des de la seva conversió, s’ha dedicat a la millora de la situació dels nens i a viatjar a cavall oferint cures mèdiques, oracions, educació i amor als habitants que estan lluny de la protecció i el suport d’organitzacions governamentals i no governamentals. Es dedica, també, a reclutar monjos novicis pel seu monestir, el Temple del Cavall d'Or, un refugi pels nens de la regió, que veuen en ell a un xaman, un pare i un guia espiritual. El director Mark Verkerk va obtenir un accés sense precedents per a filmar aquesta dramàtica i íntima història durant tot un any. Una fotografia impressionant, un treball de filmació íntim i una història convincent fan d’aquesta pel·lícula una experiència extraordinària.

EL DIRECTOR

Durant més de trenta anys Mark Verkerk ha estat involucrat en tots els aspectes de la producció televisiva i cinematogràfica, fent de càmera, editant i dirigint. Però la passió per al gènere documental en totes les seves formes ha estat sempre una constant en el seu treball.

Nascut a Kenya el 1956, Verkerk treballa com a director creatiu d’EMS Films des de 1990, on ha escrit, dirigit i supervisat una extensa i premiada programació per a televisions internacionals. Buddah’s lost children és el seu primer llargmetratge documental.

PREMIS I FESTIVALS

  • Premi del jurat al millor documental, Newport Beach Film Festival, EUA, 2007
  • Millor film, Jackson Hole Film Festival, EUA, 2007
  • Premi Crystal Film, Netherlands Film Festival, Països Baixos, 2006
  • Millor documental, Festival Asiatica Film Mediale de Roma, Itàlia, 2006
  • Gran premi del jurat, Los Angeles AFI Festival, EUA, 2006
  • Millor film espiritual, European Spiritual Film Festival, 2009
  • Millor documental espiritual, European Spiritual Film Festival, 2009

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: