CUENTO DE NAVIDAD


Direcció_Robert Zemeckis País_EUA Any_2009 Durada_96 min Gènere_Animació, fantàstic Guió_Robert Zemeckis; basat en la novel·la de Charles Dickens Producció_Robert Zemeckis, Steve Starkey i Jack Rapke Música_Alan Silvestri Fotografia_Robert Presley Estrena als EUA_ 6 de novembre de 2009 Estrena a Espanya_ 13 de novembre de 2009

Edat_
+7 anys

SINOPSI

El prestigiós Robert Zemeckis torna al camp de l’animació, on ha estat unànimement aplaudit per títols com ara Beowulf o Polar Express, per fer una adaptació del clàssic Conte de Nadal de Charles Dickens notablement fidel a l’esperit de l’original i allunyada del sentimentalisme amable de moltes de les adaptacions que fins ara s’han fet d’aquesta obra de l’escriptor britànic.

CRÍTICA

Relat fosc i trist

El Conte de Nadal de Charles Dickens és un relat trist que barreja melodrama realista i fantasia gòtica. Poques vegades s’ha traslladat a la pantalla seguint l’esperit original, i resulta que és Robert Zemeckis, amb tota la seva parafernàlia tecnològica –el film està rodat amb el sistema de captura de moviment i 3D–, qui millor s’ha acostat a aquell to inquietant i aterridor de l’original. Malgrat l’estètica digital i els efectes tridimensionals de rigor, la pel·lícula invoca en tot moment el caràcter espectral del relat amb una il·luminació somorta –un tret que pot anar en contra de l’esperat espectacle– i un tractament molt subtil de l’espai. Jim Carrey exagera també en la seva faceta digitalitzada, però resulta un mal menor.

Q. C., El Periódico


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: