MICHAEL JACKSON’S THIS IS IT


Direcció_Kenny Ortega País_EUA Any_2009 Durada_112 min
Gènere
_Documental, musical Producció_Paul Gongaware, Randy Phillips i Kenny Ortega Fotografia_Kevin Mazur Direcció artística_Michael Cotten Estrena a Espanya_ 28 d’octubre de 2009

Edat_
+ TP
SINOPSI

La mort va sorprendre Michael Jackson quan preparava una llarga sèrie de concerts a Londres que significaven el seu retorn als escenaris i, en opinió de molts, un veritable renaixement artístic i personal del cantant i ballarí. This is it ens converteix en privilegiats espectadors dels preparatius d’aquesta gira i dels assajos amb què Jackson es preparava físicament i mentalment per a l’esgotador repte.
CRÍTICA

La pel·lícula amb les últimes gravacions de Michael Jackson, This is it, ha arribat als cines com un regal pòstum per als seus fans, en què es mostra el rei del pop en plena forma mentre repassa els seus grans èxits [...]. El film intenta reconstruir durant gairebé dues hores l'espectacle que volia oferir Jackson en els 50 concerts que tenia previst fer a Londres aquest estiu i que es van veure truncats per la seva sobtada mort el 25 de juny.

"És una saludable idea del que This is it (nom que tenien les actuacions britàniques) podria haver sigut", ha explicat el director de la cinta, Kenny Ortega, que també era responsable de la posada en escena de la frustrada reaparició del cantant sobre els escenaris.

Cent hores de rodatge

Una pel·lícula creada a partir de més de 100 hores de rodatge dels assajos realitzats a Los Angeles entre març i juny d'aquest any, imatges que en un principi estaven destinades a formar part de la col·lecció privada de Jackson i després de la seva tràgica mort van acabar transformant-se en l'última entrega de la seva mediàtica vida.

"Em llevava cada matí i demanava a Michael que estigués al meu costat i pensava en els fans, ¿què voldrien veure ells?, ¿com puc fer d'aquest film un regal per a ells?”, ha explicat Ortega sobre el procés de selecció de les preses incloses en el film que qualifica de "mosaic musical".

El resultat final és un documental amb els millors moments dels preparatius per als concerts londinencs en què es veu Jackson cantant, ballant i molt implicat en la presa de decisions sobre com havien de ser les actuacions.

Vitalista i entregat

El muntatge no ofereix cap hipòtesi sobre què podria haver passat en les últimes hores de vida de l'artista, tot al contrari, exhibeix un Jackson vitalista i entregat al projecte que ell mateix va qualificar de "gran aventura", segons declara en una reunió amb el seu equip recollit al film. En aquesta emotiva reunió el cantant felicita pel seu treball els que l'havien d'acompanyar en els espectacles i els diu que formen una "família".

Primmirat i venerat

Les diferents seqüències també mostren un Jackson primmirat i perfeccionista que és tractat amb profund respecte, gairebé amb veneració, pels que l'envoltaven.

Al marge del seguiment a Michael Jackson, la pel·lícula ofereix una idea aproximada de les coreografies, així com de la sofisticada parafernàlia que configuraria la posada en escena dels concerts, entre elles una pantalla cromàtica gegant que projectaria un exèrcit d'un miler de ballarins i estaria envoltada de flames.

Durant les actuacions s'emetrien diferents vídeos, com un de zombis en tres dimensions per al tema Thriller o un altre de realitat virtual en què Jackson interactua amb Rita Hayworth a Gilda (1946) o amb Humphrey Bogart.

Com un recopilatori

En el film, que fa al mateix temps de recopilatori dels principals temes de la carrera de l'artista, no hi falten Beat it, Black or White, Man on the mirrow, Bad, The way you make me feel i I just can't stop loving you, entre altres, en què fins i tot Jackson s'atreveix amb la versió en espanyol.

El Periódico

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: