AGALLAS


Direcció_Samuel Martín Mateos i Andrés Luque Pérez País_Espanya Any_2009 Durada_99 min Gènere_Thriller Intèrprets_Carmelo Gómez (Regueira), Hugo Silva (Sebas), Celso Bugallo (Raúl), Mabel Rivera (tia Elvira) Guió_Javier Félix Echániz i Juan Antonio Gil Bengoa Producció_Pancho Casal i Antonio Saura Música_Xabi Font i Arturo Vaquero Fotografia_Juan Carlos Gómez Dirección artística_Marta Villar Vestuari_Ruth PereiraEstrena a Espanya_ 4 de setembre de 2009

Edat_
+ 18 anys
SINOPSI

Galícia es l’escenari on es desenvolupa aquesta història de criminals, tràfic de drogues, ambicions, fracassos, venjança i corrupció.
CRÍTICA

Ambiciós repte, el de Samuel Martín Mateos i Andrés Luque Pérez, que per al seu debut com a directors han triat una pel·lícula sobre els immensos riscos de l’ambició dins d’un gènere com el thriller habitat per mafiosos ja massa familiars a la pantalla. Per a això resultava imprescindible trobar un sempre difícil equilibri narratiu, a fi que la història fos creïble. I Agallas mostra un lloable to de convicció, malgrat alguns girs irònics no sempre aconseguits i que freguen la caricatura. Descriu l’ascensió i previsible caiguda d’un jove delinqüent, que a la sortida de la presó utilitzarà la seva primitiva i més aviat escassa intel·ligència per desenvolupar la que ell imagina una fulgurant carrera criminal.

Galícia i el negoci de la droga, camuflat en una respectable empresa pesquera, serveixen d’escenari. El seu propietari és un aparent triomfador: en realitat, un personatge imprevisible i sense escrúpols. Tot un repte per a la parella protagonista: l’espavilat autodidacta interpretat per Hugo Silva (ídol de jovenetes gràcies a sèries com Al salir de clase i Los hombres de Paco) i el capo del negoci encarnat per Carmelo Gómez. El duel entre actors està garantit. Silva acumula tics al principi i tot sembla predir que Gómez acabarà anul·lant-lo, però no és així.

Lluís Bonet Mojica, TIME OUT

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: