ICE AGE 3



Direcció_ Carlos Saldanha Codirecció_ Michael Thurmeier País_ EUA Any_ 2009 Durada_ 94 min Gènere_ Animació, comèdia, aventures Guió_ Michael Berg, Peter Ackerman, Mike Reiss i Yoni Brenner; basat en un argument de Jason Carter Eaton Producció_ Lori Forte i John C. Donkin Música_ John Powell Estrena a Espanya_ 02/07/2009

Edat_ TP
SINOPSI

Scrat encara està intentant aconseguir la seva esmunyedissa gla (però és possible que trobi l'amor, Scratte); Manny i Ellie esperen el naixement del seu petit mamut; Diego, el tigre Dents de Sabre, comença a pensar si s'està tornant un tou, i Sid, el peresós, només fa que ficar-se en problemes sobretot quan intenta crear la seva pròpia família fictícia raptant tres ous de dinosaure. Amb l'objectiu de salvar l’incorregible Sid, tota la colla s'endinsarà en un misteriós món subterrani on es trobaran amb dinosaures, lluitaran contra la flora i la fauna, correran embogits i coneixeran una implacable mostela anomenada Buck.

CRÍTICA

[…] No hi ha fórmules infal·libles, però la d'Ice age sembla oferir garanties d'èxit. El grup d'animals prehistòrics (un mamut, un tigre amb dents de sabre, un peresós...) que acaba formant una mena de família, amb secundaris de luxe com l'esquirol Scrat, van triomfar a les taquilles el 2002 i el 2006, i van servir per situar els estudis Blue Sky al mapa de l'animació nord-americana.

Ells són el perfecte exemple de com són les finances a Hollywood. Amb Robots, una creació original a partir d'androides inspirats en aparells antiquats, van gastar 75 milions de dòlars i en van recaptar 128 als EUA. Amb Ice age. L'edat de gel, la proporció va ser de 59/176, i amb Ice age 2. El desglaç, de 80/195. Quin és el següent projecte de Blue Sky, associat amb 20th. Century Fox? Naturalment, almenys des del punt de vista financer, la lògica era la tercera part d'Ice age, que per acabar-ho d'adobar, explota un altre filó molt rendible, descobert per Spielberg fa 16 anys: els dinosaures.

Poc importa si cal una llicència de guió de la mida d'un gigantosaure per barrejar en una trama animals que van existir fa 12.000 anys amb els rèptils extingits fa 65 milions d'anys. Ja hi ha precedents memorables (com Fa un milió d'anys). Així, Ice age 3. L'origen dels dinosaures s'inicia amb els vells coneguts del públic i els seus nous reptes i problemes (la imminent paternitat dels mamuts Manny i Ellie, la crisi d'edat del tigre...), però aviat ens traslladem a un altre territori: el peresós Sid, preocupat perquè no té família pròpia i se sentirà sol, cau en una mena de cova sota el gel i descobreix tres ous gegants. Decideix adoptar els animals que en surtin, però s'adona amb sorpresa que es tracta de tres dinosaures que, acabats de néixer, ja són tan grans com ell.

[...] La mare resulta ser una temible Tyranosaurus Rex, que habita en un món perdut, amagat sota una capa de gel, i puja a la superfície per emportar-se els seus tres fills i el Sid. Els seus amics emprenen una perillosa aventura per salvar-lo. […]

Bernat Salvà, diari Avui

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: