SÉRAPHINE


Direcció_Martin Provost Països_França i Bèlgica Any_2008 Durada_125 min Gènere_ Biografia, drama Intèrprets_Yolande Moreau (Séraphine), Ulrich Tukur (Wilhem Uhde), Anne Bennent (Anne Marie), Geneviève Mnich (Sra. Duphot) Guió_Martin Provost i Marc Abdelnour Producció_Miléna Poylo i Gilles Sacudo Música_Michael Galasso Fotografia_Laurent Brunet Vestuari_Madeline Fontaine Estrena a Espanya: 08/05/2009

Edat_ + 7 anys
SINOPSI

Res no feia pensar que la menuda figura de Séraphine de Senlis, una modesta dona de fer feines, amagava al seu interior una artista de creativitat desbordant, una pintora d’un talent aliè a academicismes o convencions, amb l’esperit sacsejat per tumultuosos corrents de misticisme i espiritualitat..., la gran revelació del cinema francès de la temporada, guanyadora de 7 premis César.

CRÍTICA

Prenent com a model la intrigant figura de la pintora francesa coneguda –encara que més aviat poc– com a Séraphine de Senlis, el director Martin Provost traça a Séraphine el retrat d’un ésser visionari i místic, una dona atrapada entre una realitat que li és obertament hostil, una fe que la devora i una creació que la posseeix, per recordar-nos que la santedat i l’art poden arribar als més simples, i que la gràcia i la desgràcia queden a vegades molt a prop.

Provost fuig d’èmfasi, sensibleries o emocions fàcils. Donada la contenció del director, és l’actriu Yolande Moreau qui aporta la tragèdia, i la violència, la inquietud i el desassossec mentre posa cara al misteri de la creació artística i, d’alguna manera, ens convida a reflexionar sobre la nostra incapacitat per separar la nostra percepció del producte final de la nostra percepció del seu creador.

N.S., El Periódico

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: