UN BUEN HOMBRE


Direcció i guió_ Juan Martínez Moreno País_ Espanya Any: 2009
Durada_ 103 min Gènere_ Drama Intèrprets_ Tristán Ulloa (Vicente), Emilio Gutiérrez Caba (Fernando), Nathalie Poza (Paula), Alberto Jiménez (Daniel), Miguel de Lira (tinent), Jorge Ricoy (degà), Noelia Noto (Marisa) Producció_ Gerardo Herrero, Mariela Besuievsky i Javier López Blanco Música_ Sergio Moure
Fotografia_
Gonzalo Berridi Direcció artística_ Sandra Frantz Vestuari_ Cristina Rodríguez Estrena a Espanya_ 30/4/2009


Edat_ + 13

SINOPSI

Vicente (Tristán Ulloa) i Fernando (Emilio Gutiérrez Caba) són amics i companys de feina. Tots dos són professors a la Facultat de Dret i formen part de la burgesia acomodada de la seva ciutat. Una tarda, per casualitat, Vicente serà testimoni de com Fernando mata la seva dona. A partir d’aquest moment, la parella es veurà arrossegada per una llarga sèrie d’esdeveniments que faran palesa la seva doble moral.

CRÍTICA

Sota l’aparença d’una pel·lícula de gènere, de thriller de suspens –que ho és–,s’amaga una interessant anàlisi de certa societat de classe alta espanyola, la que ostenta el poder, amb la seva doble moral de missa els diumenges i conducta infame la resta de la setmana. L’acció del film, segon llargmetratge de Juan Martínez Moreno (Dos tipos duros, 2003), també autor del guió, se situa en una ciutat de província –com acostuma a fer el seu admirat Claude Chabrol–, fet important per tot el desenvolupament de la trama.

Amics íntims, veïns i companys de feina


Vicente (Tristán Ulloa) i Fernando (Emilio Gutiérrez Caba) són amics íntims, veïns i companys de feina; tots dos són professors de la Facultat de Dret. Fernando, el més gran, és catedràtic, mentre que Vicente aspira a ser-ho i té tots els punts per aconseguir-ho. Les seves vides estan marcades per la llei i l’ordre, fins que un fet terrible, comès per Fernando i del qual Vicente és testimoni, ho canviarà tot i els submergirà en un remoli d’horrors. L’espectador també és arrossegat per una història que, cada deu minuts, fa un nou gir fins a arribar a un dels finals possibles. Tristán Ulloa (Lucía y el sexo) està magnífic interpretant el torturat bon home que descobreix que no ho és tant.

Carles Mir, Time Out


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: