AL FINAL DEL CAMINO


Direcció_ Roberto Santiago País_ Espanya Any_ 2009 Durada_ 98 min Gènere_ Comèdia romàntica Intèrprets_ Fernando Tejero (Nacho), Malena Alterio (Pilar), Javier Gutiérrez (José), Diego Peretti (Olmo), Javier Mora (Antonio), Cristina Alcázar (Bea), Jorge Monje (Fran), Luis Callejo (Arturo), Alberto Jo Lee (Kim), Ma-Anne Valmeo (Sum), Irene Escolar (Laura), Ana Milán (Inma) Guió_ Javier Gullón i Roberto Santiago Producció_ Ignacio Salazar- Simpson, Gonzalo Salazar-Simpson, Tedy Villalba i Mercedes Gamero Música_ Ana Villa i Juanjo Valmorisco Fotografia_ Juan Antonio Castaño Vestuari_ Cristina Rodríguez
Estrena a Espanya_ 8/4/2009

Edat_ + 7 anys


SINOPSI

Un fotògraf i una periodista que no es poden suportar hauran de fer veure que són parella per fer un reportatge sobre un mètode de teràpia conjugal que té lloc mentre es fa el camí de Santiago.

Time Out
COMENTARI
Els protagonistes

Al final del camino és una comèdia romàntica, divertida i optimista. Una història d'amor en un entorn original: el camí de Santiago. També és en certa manera una road movie: cada seqüència de la pel·lícula transcorre en una localització diferent. Però, per sobre de qualsevol altra cosa, Al final del camino és una pel·lícula de personatges. I, per tant, una pel·lícula d'actors. Fernando Tejero, Malena Alterio, Javier Gutiérrez, Diego Peretti, Javier Mora, Cristina Alcázar i la resta dels actors i actrius són la verdadera ànima de la pel·lícula. Amb la seva implicació en la història durant els assajos i el rodatge, vaig aconseguir oblidar-me en molts moments que existia un guió escrit, i donava la sensació que tot el que feien i deien realment se'ls havia ocorregut a ells en aquell precís instant. El meu agraïment etern per a ells per la seva generositat. Gràcies a aquests fantàstics còmics aconseguim acostar-nos al veritable tema de la història: com és de difícil estar sol, però més difícil encara és compartir la teva vida amb algú. O com diria Billy Wilder, autèntic mestre de la comèdia romàntica: “Només hi ha dos tipus de parelles, les que es separen i les que acaben malament”.

El camí

Qualsevol que hagi fet el camí de Santiago es sentirà reflectit en aquesta història. En els llocs que recorrem, en els peregrins que ens trobem, en els albergs on dormen els nostres protagonistes i sobretot en l'energia que recorre la pel·lícula. Però més enllà d'aquesta identificació, també tinc la sensació que aquells que no coneixen el camí es sentiran convidats a acostar-s’hi després de veure'l a la pantalla. Com a director, i després d'haver passat allà molts mesos escrivint i rodant, em resulta desconcertant que no s'hagin rodat més històries al camí de Santiago. És un correlat meravellós que influeix i interactua en els personatges, en els seus estats d'ànim, en les seves relacions i, per descomptat, en el seu aspecte físic. A nivell personal, el camí crec que és una de les millors localitzacions naturals que un es pot trobar per rodar una pel·lícula. I a més ofereix unes immenses possibilitats perquè el viatge interior dels personatges en la història es tradueixi en un autèntic viatge al bell mig de la natura.

Roberto Santiago

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: