LOBEZNO


Direcció_ Gavin Hood País_ EUA Any_ 2009 Durada_ 107 min Gènere_ Acció, ciència-ficció Intèrprets_ Hugh Jackman (Logan/Lobezno), Liev Schreiber (Víctor Creed/Dientes de Sable), Danny Huston (William Stryker), Dominic Monaghan (Chris Bradley), Ryan Reynolds (Wade Wilson/Masacre), Taylor Kitsch (Remy LeBeau/Gambito), will.i.am (Wraith), Lynn Collins (Kayla), Daniel Henney (David North/Agente Zero), Kevin Durand (Frederick J. Dukes/La Mole) Guió_ David Benioff y Skip Woods Producció_ Lauren Shuler Donner, Ralph Winter, Hugh Jackman y John Palermo Música: Harry Gregson-Williams Fotografia_ Donal McAlpine Muntatge: Megan Gill y Nicolas de Toth Disseny de producció_ Barry Robison Estrena als EUA_ 1 Maig 2009 Estrena a Espanya_ 30 Abril 2009

Edat_

SINOPSI

Hugh Jackman repeteix el paper que el va convertir en estrella –la feroç màquina de lluitar que té increïbles poders regeneratius, urpes retràctils i una fúria sobrenatural–. X-Men Orígenes: Lobezno explica la història del passat violent i romàntic de Lobezno, la seva complexa relació amb Victor Creed i amb el sinistre programa Arma X. Pel camí, Lobezno es trobarà amb nombrosos mutants, coneguts i nous, incloent-hi diverses llegendes molt esperades de l'univers X-Men.

COMENTARI

Un Lobezno "més real i més visceral" és l'aposta de l'actor Hugh Jackman per a la nova entrega de la saga dels mutants més cèlebres del cinema. X-Men Origins: Lobezno [...] és el primer capítol de la història d'aquests personatges creats per Stan Lee i Jack Kirby.   Segons Jackman, el film agradarà als fans del còmic perquè “s'acosta més" a l'univers Marvel. Aquesta preqüela de la trilogia cinematogràfica dels X-Men se centra en el mutant James Howlett abans que el seu esquelet fos modificat amb el metall indestructible adamantium i passés a ser conegut com a Lobezno. La història tracta del passat violent i romàntic del personatge, la seva complexa relació amb el seu germà Victor Creed (Dientes de Sable) i el programa Arma X. Al llarg del camí, Lobezno es trobarà amb altres mutants, com Gambito, Agente Zero, Deadpool o Cyclop quan era jove.

L'ASPECTE FÍSIC ÉS "EMBLEMÀTIC"

Per donar vida per quarta vegada al personatge, Jackman (New South Wales, Austràlia, 1968) va continuar una rigorosa dieta sense sal basada en pollastre, peix, verdures i llegums al vapor. "El físic té una gran importància en aquest cas, ja que hi ha una dualitat entre les parts humana i animal de Lobezno. Ell havia de semblar un animal, fer una mica de por", ha explicat. A més de la preparació física, altres elements visuals han estat incorporats al personatge, com el seu nou pentinat. "Sembla un tema superficial, però en realitat és molt emblemàtic del nostre acostament al tema d'aquesta pel·lícula. Aquest Lobezno té una imatge més quotidiana", ha detallat. L'actor ha afegit que "el pentinat sempre ha estat un tema polèmic" i que tenia "un exèrcit de perruquers" opinant sobre això. "Crec que vaig fer un forat a la capa d'ozó per la quantitat de laca que em van posar als primers films", ha fet broma l'artista.

CARRERA DIVERSIFICADA

L'artista australià va coproduir X-Men Origins: Lobezno i va consolidar la seva diversificació en altres activitats relacionades amb el cinema. "Sempre vaig pensar que calia ampliar-se i obrir noves portes", ha explicat Jackman, que des de fa tres anys té una productora. L'actor ha declarat també que una de les seves "benediccions" ha estat que la seva carrera ha crescut d'una "manera gradual". "La fama no arriba de la mateixa manera a qui la supera amb 20 anys. Feliçment tinc més perspectives avui als 40", ha matisat l'actor, que va treballar amb realitzadors com ara Woody Allen (Scoop) o Baz Luhrmann (Australia) i va presentar l'última gala dels Oscar. Sobre Gavin Hood, director d'X-Men Origins: Lobezno i guanyador de l'Oscar a la millor pel·lícula estrangera per Tsotsi, Jackman ha comentat que "ell va comprendre i va treballar molt bé els personatges d'X-Men i la seva naturalesa èpica", a més de qualificar-lo com "un paio fantàstic". "Era la quarta vegada que feia el personatge i ell em va empènyer i em va exigir molt", ha precisat.

"OPTIMISME" CONTRA LA PIRATERIA

'X-Men Origins: Lobezno ha patit fa poc els efectes de pirateria, ja que ha estat filtrada per Internet una versió inacabada de l'obra. "La pirateria és un tema molt rellevant per a la indústria cinematogràfica, però crec que en el cas d'aquestes pel·lícules d'acció els fans prefereixen veure-les en la gran pantalla", ha subratllat.
Jackman ha recordat "notícies optimistes" de repressió de la pirateria a Tailàndia, França i Suècia. "Espero que Espanya pugui seguir la mateixa línia", ha afegit l'actor. "Una altra bona cosa és que hi ha diverses comunitats a Internet que, tot i que no estiguin en la indústria del cinema, condemnen les descàrregues il·legals", ha recordat.
L'actor també ha confessat el seu interès a produir musicals i pensa protagonitzar una versió cinematogràfica del musical de Broadway Carrusel. "La cosa més difícil al cinema és fer un bon musical, perquè quan és dolent, és dolentíssim", ha conclòs.

MADRID, 15 Abr. (EUROPA PRESS)

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: