KUNG FU PANDA

Títol original_Kung Fu Panda Direcció_John Stevenson i Mark Osborne País_EUA Any_2008  Durada_92 min  Gènere_Animació, comèdia Doblatge original_Jack Black (Po), Dustin Hoffman (Shifu), Lucy Liu (Víbora), Angelina Jolie (Tigresa) Guió_Jonathan Aibel i Glenn Berger Producció_Melissa Cobb Música_Hans Zimmer i John Powell Fotografia_Yong Duk Jhun Muntatge_Clare De Chenu Disseny de producció_Raymond Zibach Estrena a  Espanya_11/07/2008 
Edat_Tots els públics

SINOPSI 

En Po, un ós panda molt mandrós, haurà de convertir-se en un bon lluitador d'arts marcials  per poder salvar la vall on viu dels ferotges enemics que l'amenacen. 

CRÍTICA 

No es podia imaginar el president de la Disney, Michael Eisner, els malsdecap que tindria després que un dels que tallen el bacallà en la divisió d'animació de l'empresa, Jeffrey Katzenberg, anunciés que se n’anava per formar la seva pròpia companyia al costat de David Geffen i Steven Spielberg. De moment, els seus AntZ van ser infinitament millors que Bichos, i encara que Pixar hagi ajudat notablement a fer que la Disney no s'enfonsés i es convertís en una empresa de joguines i parcs temàtics, produccions com Shrek han arrasat a taquilla, i han situat Dreamworks en un lloc hegemònic en el món de l'animació.  
 
El seu nou film, Kung Fu Panda no només beu de la tradició de les comèdies amb personatges "humanitzats" al millor estil Disney –ens hauríem de remuntar a La Dama y el Vagabundo, o La Bella y la Bestia– sinó que també recupera l’esperit del gènere de les arts marcials en una història que situa l'animal més gandul de tota la Xina, l'ós Panda, com l'elegit per convertir-se en el llegendari i invencible Guerrer Drac, competint amb els grans mestres dels estils del tigre, el mico, el pregadéu, la grua i la serp. A més de tot això, el mestre de mestres, Shifu, haurà de mossegar-se la llengua i entrenar en Po, aquest menyspreable personatge l’única fixació del qual més que el Kung Fu és menjar tant com pugui. En aquest divertit context, el film utilitza el to èpic just per conservar el to d'aventures típic d'aquestes pel·lícules, afegint-hi un fi sentit de l'humor que li permet a més ironitzar sobre la família i la tradició. No cal parlar de les excel·lències tècniques del film, que resulta esplendorós a cada pla –incloent-hi les espectaculars coreografies de lluita dels personatges, així com els decorats–.  
 
Utilitzant la mateixa tècnica emprada a AntZ (és a dir, filmar els actors de doblatge mentre llegeixen els diàlegs i després copiar les seves expressions en els dibuixos animats que interpreten, de manera que podem veure perfectament Dustin Hoffman en els moviments de Shifu, Jack Black a la cara de l'Ós Panda Po o Angelina Jolie a la cara de la tigressa mestra d'arts marcials), el resultat ha estat realment gratificant, i s’ha comprovat que segueix incòlume el lideratge de Dreamworks en el camp de l'animació cinematogràfica generada per ordinador, perquè allò realment important no és la perfecció dels dibuixos, ni l'excel·lència tècnica... sinó el guió i la realització, narrar amb imatges una història tan fascinant com aquesta. Mira que en sap l'Spielberg...  

Federico Casado Reina - Muchocine.net


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: