MI MONSTRUO Y YO

Títol original_The Water Horse: the Legend of the Deep Direcció_Jay Russell Països_Regne Unit i EUA Any_2007  Durada_111 min Gènere_aventures, fantàstic Intèrprets_Emily Watson, Alex Etel, Ben Chaplin Guió_Robert Nelson Jacobs, basat en el llibre The water horse de Dick King-Smith Producció_Robert Bernstein, Douglas Rae, Barrie M. Osborne i Charlie Lyons Música_James Newton Howard Fotografia_Oliver Stapleton Muntatge_Mark Warner Disseny de producció_Tony Burrough Vestuari_John Bloomfield Estrena a Espanya_06/03/08  
Edat_TP 

SINOPSI 

Mi monstruo y yo és una versió d'un relat infantil de Dick King-Smith, autor de Babe, el cerdito valiente. El solitari Angus és un nen escocès que desitja que el seu pare torni de la guerra. Un bon dia es troba criant una criatura sorprenent: el mític monstre del llac Ness. L'experiència es convertirà en un viatge personal ple de descobriments i de superació de proves. El film recorda que cal afrontar la vida amb coratge, perquè és un gran tresor. 

CRÍTICA 

Sobre l'amistat i la innocència - El monstre del llac Ness  
 
“Intentem creure desesperadament que hi ha màgia en el món, per això ens ha atrapat la llegenda del llac Ness durant generacions”, afirma Jay Russell, director de la nova pel·lícula Mi monstruo y yo. “Busco històries que expliquin alguna cosa de l'esperit humà. Em fascina el nostre lloc en la terra i les altres criatures que la comparteixen amb nosaltres i com afecta les vides de cadascun. Ja que aquesta història explora els temes universals de la màgia i l'amistat, és per a persones de qualsevol edat. En realitat és una pel·lícula per a tot el món: per als nens en cert sentit, per als seus pares en un altre, i fins i tot per als seus avis a un altre nivell.”``[...]  
 
Una adaptació fidel  
 
Dick King-Smith, autor de la novel·la The Water Horse, en què es basa la pel·lícula, diu que va gaudir especialment narrant la història de la relació d'un xaval amb el món que l'envolta. “Crec que el que intriga la gent sobre la història és el misteri”, diu. “Ningú sap del cert si el monstre és aquí o no, ningú sap quin aspecte deu tenir. Pots donar curs a la teva imaginació; crec que aquí hi ha la gràcia. Crec que el ganxo de la història està en la seva simplicitat; es tracta d'una història senzilla sobre la relació d'una família d'éssers humans amb un estrany animal i l'efecte que això té en aquesta família.” 
 
King-Smith diu que hi ha un altre aspecte de la història que el captiva. “Totes les meves històries sobre animals tenen un tema en comú: el valor”, diu l'autor, que també ha donat vida a Babe, el cerdito valiente. “Pot ser un valor físic o moral, però en les meves narracions els animals en situació de compromís o amb problemes d'algun tipus aconsegueixen triomfar gràcies a la seva determinació. És un tema que m'atrapa.” 
 
Uns increïbles efectes especials  
 
Per donar vida a aquest animal tan especial, els realitzadors van acudir a autèntics genis dels efectes especials, la gent de Weta Workshop i Weta Digital, que en el passat es van encarregar dels efectes d’El señor de los anillos, Las crónicas de Narnia i King Kong. “És exactament el tipus de pel·lícula que ens agrada fer”, manifesta Richard Taylor, supervisor de Weta Workshop. “No és només desenvolupar una meravellosa criatura com aquesta, sinó que el que vagi transformant-se al llarg de la pel·lícula i es converteixi finalment en una criatura adulta ens ofereix unes oportunitats immenses per explorar quant a disseny. Vam poder interactuar amb Jay Russell i, en última instància, amb el nostre equip, per preparar coses molt especials per a una pel·lícula realment bella. Poques vegades un es troba en la seva carrera amb una obra així.”[...] 
 
“M'encanten la imaginació i la magnitud de la història, és emocionant, encara que per a mi, la pel·lícula se centra en el cor”, diu el productor Charlie Lyons. “És commovedora i ens recorda que quan un abandona la infància, ha de lluitar per mantenir la seva imaginació. Si un nen et diu que té un monstre marí en un cobert, més et val escoltar-lo. Mi monstruo y yo ens recorda que hi ha bellesa en el món, i que la vida és un tresor.” 

cine365.com


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: