COSAS QUE PERDIMOS EN EL FUEGO

Títol original_Things we lost in the fire Direcció_Susanne Bier País_EUA i Regne Unit Any_2007 Durada_118 min Gènere_drama Intèrprets_Halle Berry (Audrey Burke), Benicio del Toro (Jerry Sunborne), David Duchovny (Brian Burke) Guió_Allan Loeb Producció_Sam Mendes i Sam Mercer Música_Johan Söderqvist Fotografia_Tom Stern Muntatge_Pernille Bech Christensen i Bruce Cannon
Disseny de producció
_Richard Sherman
Vestuari
_Karen Matthews Estrena a Espanya_25/04/2008
Edat_+7

 

SINOPSI 

Després d'una terrible tragèdia, dues persones tornen a tenir una oportunitat. Quan Audrey Burke perd el seu marit en un violent accident, s'acosta cada vegada més a Jerry Sunborne, el millor amic del seu marit des que eren nens. Però Jerry és heroïnòman i la seva addicció ha pogut amb tot el que abans li importava. Audrey descobreix que Jerry és l'única persona que pot ajudar-la a superar la seva enorme pèrdua i Jerry troba la força suficient per vèncer els seus problemes.

CRÍTICA 

La realitzadora danesa Susanne Bier, forjada en els seus inicis en el moviment Dogma i amb una filmografia força coherent, inicia l’aventura americana amb aquesta pel·lícula tan ben aconseguida.

Quan Audrey Burke perd el seu marit en un violent accident, s’acosta cada vegada més a Jerry Sunborne, un drogoaddicte amic del seu marit des de la infància. Acostumada a una vida plena d’amor i de comoditat, després d’onze anys de matrimoni Audrey se sent perduda. Impulsivament demana ajuda a Jerry i l’instal·la en una habitació de casa seva. Jerry lliura una batalla diària per allunyar-se de les drogues, però el seu inesperat paper com a pare substitut i amic dels fills d’Audrey li aporta una desconeguda capacitat de recuperació.

La pel·lícula arrenca amb una estructura desconstruïda per mostrar-nos la vida dels dos protagonistes. Un guió sòlid dibuixa perfectament els personatges i ens mostra amb credibilitat sentiments com el dolor, l’amor, la mort, l’esperança, la redempció i, sobretot, la lluita. Una moguda càmera en mà connecta perfectament amb la fragilitat dels protagonistes Halle Berry i Benicio del Toro, ambdós en papers de gran alçada, com la resta de secundaris. Un drama exposat amb una delicadesa i un savoir faire que eleven una mica més la innegable qualitat d’aquesta realitzadora.

Intens drama de superació personal protagonitzat per Halle Berry i Benicio del Toro amb una història que ens parla de persones en situacions extremes de la seva vida i de com ho fan per tirar endavant. És el cas d'Audrey (Halle Berry), que acaba de perdre el seu marit, assassinat per un grup de mafiosos sense que ella sàpiga ni per què. Ni tan sol ell ho sabia. A partir d'aquest fet, el món se li enfonsa. Acostumada com estava a una vida plena de comoditat i amor, se sent molt perduda i sense referents.

És per això que decideix convidar un amic del seu marit, Jerry Sunborne (Benicio del Toro), a conviure amb ella. Jerry també té la seva pròpia lluita personal contra l’addicció a les drogues. Entre tots dos, intentaran superar les dificultats, i Jerry es convertirà en un autèntic pare per als dos fills que ha deixat el seu amic. Però les seves dependències i lluites diàries fan que la convivència sigui de vegades del tot difícil.

Dirigeix el film la danesa Susanne Bier (que té una extensa filmografia al seu país, entre elles la recent Después de la boda). Aquesta pel·lícula suposa el seu debut als Estats Units.

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: