ASTÉRIX EN LOS JUEGOS OLÍMPICOS

Direcció_ Frédéric Forestier i Thomas Langmann Països_ França, Alemanya i Espanta Any_ 2008 Duració_ 118 min Gènere_ Aventures, comèdia Interpretació_ Gérard Depardieu (Obélix), Alain Delon (Julio César), Clovis Cornillac (Astérix), Benoît Poelvoorde (Bruto), Stéphane Rousseau (Lunátix) Guió_ Alexandre Charlot, Franck Magnier, Olivier Dazat i Thomas Langmann; basat en el còmic de René Goscinny i Albert Uderzo Producció executiva_ Jean-Lou Monthieux i Pierre Grunstein Música_ Frédéric Talgorn Fotografia_ Thierry Arbogast  Muntatge_ Yannick Kergoat Diseny de producció_ Aline  Bonetto  Vestuari_  Madeline  Fontaine  Estrena  a  Espanya_  08/02/08 

SINOPSI

Un intrèpid guerrer gal haurà de competir als Jocs Olímpics contra el fill del Cèsar per la mà d'una princesa grega espaterrant. Astèrix i Obèlix l'ajudaran a superar les proves però hauran de prescindir de la miraculosa poció màgica de Panoramix, prohibida pel reglament olímpic. Caríssima superproducció francesa carregada de patacades, efectes digitals i algun esportista famós. 

CRÍTICA 

Arriba el tercer lliurament cinematogràfic de les aventures , inspirat en una historieta de Goscinny i Uderzo escrita ara fa 40 anys. Coincidint amb la celebració aquest estiu de les Olimpíades de Pequín, els herois gals tornen a les pantalles per celebrar les seves pròpies, a Grècia i sota l'esguard del temut Juli César. Frédéric Forestier i Thomas Langmann dirigeix aquesta cinta, fidel al còmic original però amb noves trames i l'aparició d'  un  bon  grapat  de  cares  conegudes  del  món  de  l'esport,  autoparodiant  els  seus  trets  més  distintius. Clovis Cornillac és Astèrix i Gérard Depardieu encarna Obelix en aquesta aventura en la que es veuen embolicats enmig de les celebracions dels Jocs Olímpics. De fet, tot comença quan el jove Lunatix (Stéphane Rousseau) decideix batre's amb Brutus (Benoît Poelvoorde) per l'amor de la jove princesa grega Irina (Vanessa Hessler). El marc de la competició són les Olimpíades i els nostres herois decidiran acompanyar-lo per tal que superi totes les proves gràcies a la poció del druida Panoràxim (Jean-Pierre Cassel). Però el que no saben és que l'organització dels Jocs Olímpics i  el  mateix  Juli  César  (Alain  Delon)  han  prohibit  el  dòping,  vetant  expressament  la  poció  dels  gals. 

La cinta concentra els moments de màxima atenció en les proves esportives, com no podia ser d'una altra manera. I és aquí on veurem el mateix Michael Schumacher conduint una quadriga aerodinàmica que ens recorda a un Ferrari, a Zinedine Zidane i David Beckam demostrant les seves habilitats amb la pilota o al jugador de bàsquet Tony Parker. 

El film està arrasant les taquilles franceses i s'ha presentat aquí amb les mateixes intencions. Un dels ganxos comercials, a més dels esportistes que hi apareixen, és la presència de Santiago Segura en el paper del malvat Doctormabus o Elsa Pataky interpretant una ballarina. A més, gran part s'ha rodat als Estudis Ciutat de la Llum d'Alacant i amb col·laboració espanyola tant en la producció com en l'equip tècnic. 

Lamalla.net


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: