ALIENS VS. PREDATOR 2

Títol original_ Aliens vs. Predator: Requiem Direcció_ Colin Strause i Greg Strause  País_ EUA  Any_ 2007  Durada_ 86 min  Gènere_ acció, terror, ciència-ficció  Intèrprets_ Steven Pasquale (Dallas), Reiko Aylesworth (Kelly O'Brien), John Ortiz (Morales), Johnny Lewis (Ricky), Ariel Gade (Molly)  Guió_ Shane Salerno; basat en els personatges d' Alien creats per Dan O'Bannon i Ronald Shusett; i en els personatges de Depredador creats per Jim Thomas i John Thomas  Producció_ John Davis, David Giler i Walther Hill  Música_ Brian Tyler  Fotografia_ Daniel C. Pearl  Estrena als EUA_ 25/12/2007  Estrena a Espanya_ 11/1/2008

SINOPSI

Una nau exploradora Depredador s'estavella en un poble de Colorado. Els Àliens que eren a bord s'escapen i maten tots els Depredadors excepte un. El Depredador supervivent ara ha d'acabar amb tots els Àliens, així com amb el terrorífic Predalien, que va ser engendrat en l'anterior entrega. Mentrestant, els habitants del poble es troben enmig de l'últim enfrontament entre aquestes dues criatures mítiques.

NOTES DE PRODUCCIÓ

A Aliens vs. Predator 2 , les icòniques criatures de dues de les franquícies més aterridores de la història del cinema entaulen la batalla més violenta com mai abans s'havien enfrontat –a la nostra mateixa porta. Aquesta pel·lícula de suspens i ciència-ficció capta la màgia de les historietes, les novel·les i els videojocs de Alien vs. Predator que han creat la marca AVP –alhora que ret homenatge a les fites de la sèrie cinematogràfica que la van precedir: Alien, el octavo pasajero , la fonamental obra de ciència-ficció i terror original de Ridley Scott; Aliens, el retorn , l'obra mestra desbordant d'acció dirigida per James Cameron, i Depredador , el misteri de John McTiernan sobre un guerrer extraterrestre que causa estralls a la selva. Al mateix temps, Aliens vs. Predator 2 introdueix un nou i intrigant element a la franquícia, fent que els Àliens i el Depredador s'enfrontin en combat en una petita ciutat nord-americana. D'unir tots aquests elements s 'encarreguen els germans Strause, Colin i Greg, directors artístics, l'empresa d'efectes visuals dels quals, Hydraulx, deu el seu renom a la màgia generada per ordinador que podem admirar en pel·lícules com 300 , X-Men: la decisión final i Los cuatro fantásticos . No és casualitat que els germans Strause debutin com a directors de llargmetratges amb un relat en el qual intervenen Àliens i Depredadors, no tenen objecció a confessar-se incondicionals de les dues sèries de pel·lícules. “Colin i Greg viuen als Àliens i als Depredadors”, afirma John Davis, que ha produït aquesta pel·lícula així com el Depredador original i Alien vs. Predator , aquesta última el 2005. “Han vist les pel·lícules innombrables vegades, coneixen les historietes d'AVP i han jugat als seus videojocs. Veritablement comprenen aquests personatges.” Shane Salern, guionista de Aliens vs. Predator 2 , afegeix: “Els germans Strause viuen, mengen i respiren per aquestes pel·lícules. L'especificitat de què han dotat Aliens vs. Predator 2 és notable. Senten veritable passió per aquest material.” La passió dels germans s'estén a la idea bàsica de la pel·lícula, consistent a situar criatures enfrontades enmig d'una petita ciutat nord-americana. Per a ells, aquesta idea va fer pujar les apostes –i va augmentar els ensurts. “Què resulta més aterridor? Una amenaça que es materialitza a milions de milles de distància o una altra que ho fa a la mateixa porta de casa?”, pregunta Greg Strause. “Evidentment, vam pensar que ja era hora de posar els Àliens i els Depredadors aquí, on hi ha l'acció. Resulta molt primari; mai s'ha vist res com això a la pantalla. Ningú està fora de perill en aquesta pel·lícula!” 

“Les criatures estan literalment als nostres carrers”, apunta John Davis: “la idea consisteix a ambientar el relat en un lloc dels EUA, en un poble agradable i recognoscible que es vegi sobtadament llançat a la voracitat d'una batalla èpica i d'una carnisseria in crescendo que els seus habitants no poden ni començar a comprendre.” 
El poble sotmès a setge és Gunnison, un escenari tret de la vida real i situat a les muntanyes del centre de Colorado. “És petit però no gaire”, diu Shane Salern, que va ambientar el relat a Gunnison després d'haver buscat en un mapa dels EUA una nova presa de les criatures que combaten (Vancouver, a la Colúmbia Britànica, va fer de Gunnison). 

Aliens vs. Predator 2 existeix en un paisatge que ens és conegut –les fosques clavegueres d'una ciutat, els seus carrers amarats per la pluja, la jungla de formigó de la seva central elèctrica i la secció de maternitat d'un hospital, els quals es transformen en uns camps de batalla que superen els pitjors malsons dels habitants del lloc. 

“Mentre escrivia el guió, pensava constantment en la forma com la gent normal respon a les situacions més extremes”, prossegueix Salern. “Em fixava en successos com huracans o incendis en els quals persones corrents –bombers, policies, mestres– es converteixen en herois.” 

“Volíem examinar fins on arribaria la gent per protegir la seva família”, abunda Colin Strause. “Per qui combatrien… i moririen?”

labutaca.net


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: