STARDUST

Direcció_ Matthew Vaughn  Països_ Regne Unit i EUA  Any_ 2007  Durada_ 130 min Gènere_ aventures, fantasia  Intèrprets_ Claire Danes (Yvaine), Charlie Cox (Tristan), Sienna Miller (Victoria), Peter O'Toole (rei), Michelle Pfeiffer (Lamia), Robert De Niro (capità Shakespeare)  Guió_ Jane Goldman i Matthew Vaughn; basat en la novel·la de Neil Gaiman il·lustrada per Charles Vess  Producció_ Matthew Vaughn, Lorenzo di Bonaventura, Michael Dreyer i Neil Gaiman  Música_ Ilan Eshkeri  Fotografia_ Ben Davis  Estrena a Espanya_ 26/10/2007
Edat: +7

SINOPSI

Un jove anomenat Tristan intenta conquistar el cor de Victoria, el bell però fred objecte del seu desig, i marxa a la recerca d'una estrella caiguda del cel. El seu viatge el porta a un país misteriós i prohibit més enllà dels murs del seu poble. Durant la seva odissea, Tristan troba l'estrella convertida en la preciosa Yvaine. Però Tristan no és l'únic que busca l'estrella. Els quatre fills del rei, i els fantasmes dels seus tres germans morts, necessiten l'estrella si volen ocupar el tron. Tristan també ha de vèncer Lamia, la malvada bruixa que desitja l'estrella per recuperar la joventut. Tristan lluita per desfer-se d'aquestes amenaces, però quan coneix un pirata anomenat capità Shakespeare i un sinistre comerciant anomenat Ferdy the Fence, la seva recerca canvia de rumb.

NOTES DE PRODUCCIÓ

Una estrella ha caigut del cel al país màgic de Stormhold, separat per un mur del poblet victorià de Muro. Però no és un meteorit qualsevol, sinó una preciosa jove la llarga caiguda de la qual a través del cosmos l'ha posada en greu perill, ja que molts volen aconseguir els seus poders secrets. Tots es llancen darrere d'ella, des d'un jove de poble que la necessita per conquistar la noia que estima, passant per una ferotge i malvada bruixa que vol recuperar l'eterna joventut, per un cobdiciós príncep que vol desfer-se de la competència al tron, fins a una sèrie d'éssers sobrenaturals, follets i fins i tot un pirata volador, tots la volen per a alguna cosa, bona o dolenta, i desitgen una única cosa, el seu cor. Així és Stardust , una aventura romàntica plena d'acció en la qual es barregen els grans temes que han despertat la imaginació dels que estimen els contes de fades. L'acció transcorre en un univers paral·lel separat del nostre món per un simple mur de pedra. Stardust mostra la sorprenent proximitat de dos móns, un de conegut i familiar, un altre de màgic i fantàstic. Protagonitzada per un extraordinari elenc format per actors en potència i autèntiques llegendes de Hollywood, com Charlie Cox, Claire Danes, Robert De Niro, Sienna Miller, Michelle Pfeiffer, Jason Flemyng, Henry Cavill, Ian McKellan, Rupert Everett, Peter O'Toole, Ricky Gervais, Nathaniel Parker, Sarah Alexander, Kate Magowan, Melanie Hill i Joanna Scanlon, Stardust és una porta oberta a un món màgic.

La inspiració de la pel·lícula pertany a un dels autors més visionaris i més venuts del moment, Neil Gaiman, amb una premiada obra que comprèn novel·les, còmics i guions, marcats per una imaginació intemporal i relats memorables. El 1997 va publicar Lluvia de estrellas ( Stardust ), un conte de fades repartit en quatre còmics de l'editorial DC Cómics, amb magnífiques il·lustracions de Charles Vess. Quan es va llançar com a llibre un any després, Lluvia de estrellas es va col·locar immediatament a la llista dels més venuts i va ser escollit com una de les millors novel·les de l'any. 

Els crítics i els lectors la van comparar amb La princesa prometida i La historia interminable gràcies a la seva barreja d'humor i màgia. La història es va convertir en quelcom poc habitual, un conte de fades modern. “La meva idea era explicar la història d'un jove que surt a la recerca del que desitja, però descobreix que en realitat desitja una altra cosa”, diu l'autor Neil Gaiman. “Vaig començar amb aquesta idea i la vaig seguir fins al final; em vaig sentir molt orgullós quan vaig veure que la història aconseguia mostrar-ho”. […]

labutaca.net


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: