OVIEDO EXPRESS

Direcció i guió_ Gonzalo Suárez  País_ Espanya  Any_ 2007  Gènere_ comèdia  Intèrprets_ Carmelo Gómez (Benjamín Olmo), Aitana Sánchez-Gijón (Mariola Mayo), Maribel Verdú (Mina), Bárbara Goenaga (Emma), Najwa Nimri (Bárbara), Jorge Sanz (Álvaro Mesía), Alberto Jiménez (Ernesto de Villamarín), Víctor Clavijo (Leopoldo), Silvia Marty (Petra), Rulo Pardo (Pirindolo), Abel Vitón (Víctor) Producció_ Juan Gona  Música_ Carles Cases  Fotografia_ Carlos Suárez Estrena a Espanya_ 31/10/2007
Edat: +13

SINOPSI

Un fantasmagòric tren, l'Oviedo Express, arriba de nit a la ciutat. Hi viatgen els actors que representaran l'adaptació teatral de La Regenta , clàssic emblemàtic i crític de la vida a l'Oviedo de 1885. Però, en els temps actuals, la irrupció dels còmics anirà més enllà de les taules de l'escenari i alterarà l'esdevenir quotidià. La jove dona de l'alcalde caurà en braços de l'actor principal, o del seu personatge, i les passions i deliris, més o menys encoberts fins aleshores, afloraran amb totes les seves conseqüències. Un actor deprimit, una actriu furiosa, un director petulant, una periodista local, una mare eixerida i un àngel que ronda per la ciutat, desencadenen divertits i dramàtics esdeveniments fins a la brusca i inesperada caiguda de teló.

ELS ACTORS HAN DIT...

CARMELO GÓMEZ

“Cinema en estat pur, fantasia i màgia, és el que es trobarà l'espectador quan vegi aquesta pel·lícula.” 

“És una història molt divertida. Anem al cinema perquè ens sorprenguin. Gonzalo havia de fer molta posada en escena perquè són molts actors, és una festa de personatges a la vegada, amb molts caràcters diferents que creen un gran colorit, crec que és molt sorprenent veure com Gonzalo ha manejat això.” 

“S'atreveix amb una pel·lícula en la qual barreja la comèdia més embogida, gairebé la farsa, amb un punt de vista profundament filosòfic sobre l'existència de l'ésser humà.” 

AITANA SÁNCHEZ GIJÓN 

“Crec que l'espectador es trobarà amb una pel·lícula, en primer lloc, molt divertida. Una pel·lícula que té un sentit de l'humor fantàstic i molt intel·ligent, perquè si alguna cosa és Gonzalo, és un home d'una intel·ligència profunda fina i singular.” 

“M'he trobat amb un Gonzalo en plena forma, esplèndid, ple d'imaginació, molt lliure, amb les coses molt clares quant al concepte que té de la pel·lícula, un Gonzalo en el punt màxim de creativitat.” 

“Crec que algú com Gonzalo és fonamental dins del nostre cinema, un autor tan singular i amb un univers tan propi i tan recognoscible. Crec que és molt bo per al cinema d'un país que existeixin autors: si no existís Gonzalo, hauríem d'inventar-lo...” 

BÁRBARA GOENAGA 

“És una pel·lícula d'enamoraments i desenamoraments, del buit existencial, sentimental, les infidelitats, les traïcions, la recerca de la venjança, de tantes coses i tan ben explicades...” 

“Ha estat un rodatge molt llarg i molt complicat, perquè hi havia molts personatges, moltes històries molt diferents, però després ha resultat molt fàcil.” 

NAJWA NIMRI 

“És molt romàntica i molt actual... molt maca, és tot això junt, jo crec que serà un plaer i una sorpresa bastant al·lucinant per a tots.” 

“És una pel·lícula que en un principi sembla clàssica i després sembla moderna i que, en definitiva, està molt viva.” 

“He treballat amb directors molt creatius. però Gonzalo és algú que et supera amb molt per la imaginació que té, ens supera a tots.” 

ALBERTO JIMÉNEZ 

“Jo, com a espectador, no recordo gaires pel·lícules com Oviedo Express , és la primera que uneix diferents estils, hi ha comèdia... hi ha drama...” 

“Tots tenim la sensació que estem en un autèntic estat de creació on no se sap gaire bé què és el que passarà en cada presa, i com afrontar cada pla, cada seqüència, és una de les coses que més m'han agradat del fet de treballar amb Gonzalo: on et situa a l'hora de rodar, és una persona que et dóna molta llibertat.” 

“És molt difícil trobar creadors amb un estil tan propi i tan personal, és un luxe, realment, perquè és veritat que avui dia no estem vivint un moment en el qual abundin els autors amb estil propi.”

gona.es


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: