SIN RESERVAS

Títol original_ No reservations Direcció_ Scott Hicks  País_ EUA  Any_ 2007  Durada_ 105 min  Gènere_ comèdia dramàtica  Intèrprets_ Catherine Zeta-Jones (Kate Armstrong), Aaron Eckhart (Nick Palmer), Abigail Breslin (Zoe), Patricia Clarkson (Paula), Jenny Wade (Leah), Bob Balaban (terapeuta), Brian F. O'Byrne (Sean), Lily Rabe (Bernadette), Eric Silver (John) Guió_ Carol Fuchs; basat en el guió de la pel·lícula Deliciosa Martha (2001) de Sandra Nettelbeck  Música_ Philip Glass  Fotografia_ Stuart Dryburgh  Estrena als EUA_ 27/7/2007  Estrena a Espanya_ 21/9/2007
Edat: TP

SINOPSI

Kate Armstrong, gran xef d'un restaurant de moda a Manhattan, viu la seva vida de la mateixa manera que dirigeix la seva cuina: amb una intensitat que captiva i alhora intimida la gent que l'envolta. La naturalesa perfeccionista de Kate es posa a prova quan ha de fer-se càrrec de la seva neboda de nou anys, Zoe, al mateix temps que ha de bregar amb Nick Palmer, un nou cuiner que s'uneix al personal del restaurant. L'actitud informal de Nick, tant davant la vida com davant la cuina, no podria ser més diferent de la de Kate, però la química que s'estableix entre ells és innegable… La rivalitat es torna idil·li, però Kate haurà d'aprendre a expressar-se més enllà de la seva cuina si vol connectar amb Zoe i trobar la veritable felicitat amb Nick.

NOTES DE PRODUCCIÓ

Per al director de Sin reservas , Scott Hicks, no va ser només la pròpia història el que primer el va atreure, sinó la manera que oferia entendridores espurnes d'interacció humana en el seu nivell més íntim i amb els quals hom es podia identificar. “És un drama sincer i actual que aconsegueix un interessant equilibri entre emocions profundes i moments d'humor natural i desimboltura, que és com la majoria de nosaltres experimentem la vida”, diu. “Tracta sobre la pèrdua, però també sobre com aprendre a canviar i trobar l'autèntic amor a través de la pèrdua.” Hicks va obtenir el reconeixement internacional per l'impactant drama de 1996 Shine , que va aconseguir set nominacions als Oscars, entre elles la de millor director i millor guió per a Hicks. Com a director, diu, l'atrauen “les històries d'autèntica emoció impulsades pels personatges”, i va veure en el dilema de Kate una oportunitat per explorar la manera que una persona amb una vida extremadament ben ordenada podria enfrontar-se a fets inesperats que ho canvien tot en un instant. I el que és més important, “com aquesta persona podria trobar, a través dels reptes i l'adversitat, els regals de l'amor, la determinació i una nova perspectiva de la vida”. Catherine Zeta-Jones, que es considera una de les fans més grans de Hicks, en fa una valoració similar: “Té moltes facetes. Hi ha una meravellosa història d'amor, hi ha la commovedora relació entre Kate i la seva jove neboda, hi ha la passió de Kate pel seu treball i després el fascinant escenari d'una cuina professional i veure com funciona aquest món trepidant.” “Quan em vaig assabentar que Scott Hicks volia dirigir-la, em vaig quedar encantada”, continua dient. “Sabia pel seu treball que li aportaria la sensibilitat i la textura adequades.” 

Sin reservas està basada en la pel·lícula europea de 2001 Deliciosa Martha , una pel·lícula que havia captivat molts dels actors i realitzadors de Sin reservas abans de l'inici de la seva col·laboració. Segons la productora Kerry Heysen, “era al mateix temps una pel·lícula amb estil i molt tendra. Vam pensar que en traslladar-la als Estats Units podríem fer-la arribar a un públic més ampli. Fer que transcorregués a Nova York —una ciutat amb una relació tan intensa amb el menjar i els restaurants— era l'elecció perfecta i sabia que afegiria el seu propi gust a la pel·lícula. No pots passejar per un carrer de Nova York sense trobar-te petits cafès de tota mena i captar tota aquesta aroma i activitat.” 

“Era una història d'amor que celebrava el plaer universal de preparar i compartir un menjar excel·lent”, diu el productor Sergio Agüero. “Estava molt entusiasmat per les seves possibilitats a tot el món, perquè els dos temes toquen una fibra sensible familiar a totes les cultures.” 

Warner Bros. Pictures_labutaca.net


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: