CAÓTICA ANA

Direcció i guió_ Julio Medem  País_ Espanya  Any_ 2007  Durada_ 119 min  Gènere_ drama  Intèrprets_ Manuela Vellés (Ana), Charlotte Rampling (Justine), Bebe (Linda), Asier Newman (Anglo), Nicolas Cazalé (Said), Raúl Peña (Lucas), Gerrit Graham (Mr. Halcón), Matthias Habich (Klaus), Lluís Homar (Ismael)  Música_ Jocelyn Pook  Fotografia_ Mario Montero  Estrena a Espanya_ 24/8/2007

EDAT: +13

Sinopsi

Ana és un esperit lliure que aboca la seva passió per la vida en la pintura. Justine, una mecenes cosmopolita, la convida a completar la seva formació a Madrid al costat del grup d'artistes que protegeix. Serà el començament d'un viatge, no només físic, que la portarà a descobrir nous continents, vides passades i mites remots.

Entrevista amb el director

A Caótica Ana , Medem pren com a punt de referència la seva germana Ana –morta el 2001 en un accident de trànsit quan es dirigia a la inauguració d'una exposició dels seus quadres– per construir un altre elaborat univers. Ana és una jove que viu amb el seu pare, un artista alemany, amb un estil de vida hippy en una cova de l'illa d'Eivissa, la major part del temps allunyats de la societat urbana. 

Molta gent, quan perd un ésser estimat, manté el diàleg amb aquesta persona malgrat l'absència. Li ha passat això durant el procés de creació de Caótica Ana
Quan va ocórrer (l'accident), sí. Però després, quan em vaig posar a escriure el guió, no. O molt poc. Molt poc perquè ja n'havia parlat molt. Vaig començar a escriure el guió el 2004, al cap de tres anys. I és clar, vaig tornar a veure els seus quadres. Va ser dur. Jo sentia el seu suport. Em vaig sentir molt estimulat. 

I ara que la pel·lícula està acabada? 
A vegades sí. Passejant sí que ho he fet. Més que quan escrivia el guió. I rodant també. Rodant hi ha hagut molta més emoció, i també perquè hi havia la meva altra germana, Sofía. 

Creu que li hauria agradat la pel·lícula? 
Segur. Diria “què fort!”. Però sí, segur. 

Ha assenyalat que Caótica Ana ha tingut un efecte terapèutic. Què el va ajudar més, escriure el guió o realitzar la pel·lícula? 
Escriure el guió. Vaig sentir l'efecte terapèutic. Em vaig sentir alleujat de tot el que m'havia caigut abans, aquell any horrible amb La pelota vasca . Sí, vaig notar que l'estiu que vaig escriure el guió em tornava a animar. Vaig arribar a dubtar que podria recuperar la meva il·lusió, la meva energia per tornar a escriure. I de seguida em vaig sentir molt eufòric.

Precisament pel temps que ha trigat a tornar a filmar una pel·lícula de ficció i l'origen de Caótica Ana , és una pel·lícula arriscada. Com va manejar aquest risc en triar una actriu novella, Manuela Vellés, per al paper principal? 
Al principi, amb dubtes, però a la vegada podia més la intuïció que sentia en veure-la. Després, coneixent-la i amb les proves, vaig veure que ella podia. És clar que encara estava molt verda en tot. La vaig veure molt bé per a l'arrencada de la història. Una persona tan ingènua però a la vegada amb una personalitat ben posada. A mesura que la veia al vídeo de 'càsting', com reia, com es movia, com parlava, em vaig adonar que estava molt a prop d'això. Faltava treballar amb ella per portar-la al centre del personatge i deixar-la allà. Va suposar una etapa llarguíssima d'assajos. 

Ho havia fet amb altres actors en el passat? 
Tant com amb ella, mai. Era gairebé com un pare. També m'agradava fer això, ha estat tan bonic. I a ella se la veia tan feliç. 

Ja està treballant en el proper projecte? 
Estic amb una pel·lícula amb forma d'arbre, amb molts personatges. Té arrels, tronc, fulles i està molt entrellaçat. Una pel·lícula coral. Estic desitjant, quan torni a casa, posar-me a treballar. El guió gairebé el tinc, però és que encara té possibilitats per fer alguna cosa més. 

abcguionistas.com


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: