SOÑAR EN NABLUS

Fitxa tècnica

Directors: Sergi Sandúa i Carlos Delfa 
País: Espanya 
Any: 2005
Durada: 73 min 
Gènere: documental
Guió: Sergi Sandúa 
Fotografia: Sergi Sandúa 
Edició: Carlos Delfa 
Veu en off: Sergi Sandúa 

 

Sobre la pel·lícula

L'òpera prima dels guanyadors del Gran Premi Roberto Rosellini al Millor Documental del Festival de Cinema Pobre de Cuba, narra la història d'un jove treballador de l'aeroport de Barcelona (el mateix Sergi Sandúa), que s'interroga sobre el perquè del conflicte palestino-israelià i les motivacions de la lluita palestina. Sense cap experiència prèvia en la realització de documentals, amb escassos mitjans econòmics i una càmera de vídeo prestada pel seu col·lega Carlos Delfa, decideix conèixer de primera mà la realitat quotidiana de la gent a les ciutats i camps de refugiats de Palestina. En el transcurs de les dues setmanes de la seva estada fa un viatge físic i emocional que el porta de la sorpresa a la impotència, de la tristesa a la ira, en ser testimoni i protagonista de la repressió, el control i l'autoritarisme de l'exèrcit israelià. Immediatament es solidaritza amb el poble palestí i amb la seva lluita per preservar i defensar la seva cultura, la seva identitat, la seva dignitat. I en conèixer el veritable significat de “somiar a Nablus”, fa un retrat sincer de les persones que va conèixer en el seu viatge, de les seves històries, alegries i patiments. Un retrat que evidencia la necessitat de denunciar les injustícies i els abusos als quals són sotmesos, dia a dia, milers de ciutadans palestins. 

Quan torna a Espanya, Sandúa compta amb l'experiència audiovisual de Delfa, que a través d'un muntatge creatiu i una acurada postproducció digital, aconsegueix traduir al llenguatge cinematogràfic les emocions i vivències recollides pel seu amic. El resultat: un llargmetratge documental que en la seva primera presentació en un festival ha aconseguit el reconeixement del jurat a la visió i proposta d'aquests dos catalans oriünds del Prat de Llobregat […] que continuaran treballant en nous projectes. 

barcelona.indymedia.org


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: