SPIDER-MAN 3

Fitxa tècnica

Direcció: Sam Raimi 
País: EUA 
Any: 2007 
Durada: 156 min 
Gènere: acció, ciència-ficció
Guió: Sam Raimi, Ivan Raimi i Alvin Sargent; basat en un argument de Sam Raimi i Ivan Raimi; sobre el còmic de Marvel de Stan Lee i Steve Ditko 
Producció: Laura Ziskin, Avi Arad i Grant Curtis 
Producció executiva: Stan Lee, Kevin Feige i Joseph M. Caracciolo 
Música: Christopher Young 
Fotografia: Bill Pope 
Muntatge: Bob Murawski 
Disseny de producció: Neil Spisak i J. Michael Riva 
Vestuari: James Acheson 

Fitxa artística

Tobey Maguire (Peter Parker/Spider-Man),
Kirsten Dunst (Mary Jane Watson),
James Franco (Harry Osborn),
Thomas Haden Church (Flint Marko/Home de Sorra),
Topher Grace (Eddie Brock/Venom),
Bryce Dallas Howard (Gwen Stacy),
James Cromwell (capità George Stacy),
Rosemary Harris (tieta May),
J.K. Simmons (J. Jonah Jameson)

Sinopsi

Peter Parker ha aconseguit finalment equilibrar la balança entre la seva devoció a Mary Jane i els seus deures com a superheroi. Però una tempesta s'acosta a l'horitzó. Quan el seu vestit es transforma de sobte i es torna negre i potencia els seus poders, també transforma Peter. Sota la influència del vestit, apareixen l'orgull i l'excés de confiança de Peter i comença a deixar de banda aquells que més es preocupen per ell. Tot i que dos dels més temuts vilans, l'Home de Sorra i Venom, aconsegueixen un poder sense parangó i set de càstig, la batalla més gran de Peter és contra ell mateix. Spider-Man haurà de tornar a descobrir la compassió que el converteix en allò que és: un heroi.

Notes de producció

A Spider-Man 3 [...] torna un dels personatges favorits dels aficionats al cinema continuant una de les franquícies de més èxit de taquilla de la història del cinema. [...] Mentre es desentranyen les contínues aventures de Peter Parker, Spider-Man 3 tanca alguns dels temes del personatge que van començar en les dues primeres pel·lícules. Sam Raimi, que ha dirigit els tres lliuraments, diu: “El cor de les pel·lícules de Spider-Man sempre ha estat la profunditat i la riquesa dels personatges i les seves vides interconnectades. L'amor de Peter per Mary Jane Watson i la seva amistat amb Harry Osborn sempre han estat les parts més riques de les nostres històries.” “En desenvolupar aquest tercer lliurament ens vam preguntar: ‘Què és el que encara ha d'aprendre aquest jove?'”, diu Raimi. “El posem en situacions en les quals es veu obligat a enfrontar-se amb la seva falta de caràcter –obstacles que, en històries prèvies, no hauria estat capaç de superar–. Així doncs, o és derrotat o creix per tal de ser la persona heroica capaç de superar aquests obstacles. Com més creix la profunditat dels personatges, es converteixen en éssers humans més rics i poden aconseguir més coses que en pel·lícules anteriors.” 

[...] A Spider-Man 3 , Peter afronta el desafiament més gran fins ara –i la batalla més gran de totes és la batalla contra ell mateix–. Quan comença la pel·lícula, les coses semblen anar tan bé a Peter que el seu èxit comença a pujar-li al cap... i quan una substància negra s'enganxa a la seva sabata, les coses fan un gir. [...]

“Volíem explorar el costat més fosc del personatge de Peter”, diu la productora Laura Ziskin. “Quan el seu vestit es converteix en negre, potencia i emfatitza característiques que estaven amagades. En aquest cas, el fa més fort i més ràpid, però també més orgullós i agressiu". [...]

Per descomptat, Spider-Man 3 també presenta les increïbles seqüències d'acció que els fans de Spider-Man esperen. En aquesta pel·lícula, Spider-Man s'enfronta a dos vilans clàssics: l'Home de Sorra, que fa la seva primera aparició en el quart capítol de El increible Spider-Man , i Venom, un dels vilans més memorables del còmic. “Els còmics de Marvel –i especialment els de Spider-Man– sempre han tingut un bon grapat de vilans entre els quals escollir”, anota Raimi. “Molts grans artistes i escriptors de Marvel van desenvolupar aquests personatges. Va ser una tasca molt fàcil agafar aquests meravellosos contes i imatges i compondre la nostra història a partir d'ells." 

[...] Una vegada més, posant l'impuls i el balanceig a les teles de Spidey hi ha les estrelles dels efectes especials de Sony Pictures Imageworks. L'equip va estar nominat al premi de l'Acadèmia pel seu treball en la primera pel·lícula de Spider-Man i va obtenir l'Oscar pel seu treball amb els efectes visuals a Spider-Man 2 . Continuant el seu treball a Spider-Man 3 , el supervisor d'efectes visuals Scott Stokdyk va ser el responsable de supervisar els esforços de més de 200 animadors i artistes d'Imageworks. “El meu desafiament més gran a Spider-Man 3 ha estat la necessitat de girar la moneda al revés i respondre als canvis a mesura que venien”, diu Stokdyk. “Passen moltes coses en aquesta pel·lícula –més personatges i més trames–. Sam treballa molt dur per assegurar-se que totes les peces encaixen, i era la nostra responsabilitat respondre en l'execució de la seva visió.” 

Laura Ziskin diu que com en les dues primeres pel·lícules, el públic pot esperar que Spider-Man 3 tingui una història convincent, personatges excepcionalment ben dibuixats amb relacions complexes, però fins i tot més gran i millor: “Tenim més personatges nous, més vilans i més lluita per a Peter Parker –potser la batalla més gran de la seva vida–.”

labutaca.net


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: