EL NÚMERO 23

Fitxa tècnica

Direcció: Joel Schumacher 
País: EUA 
Any: 2007 
Durada: 95 min 
Gènere: Thriller
Guió: Fernley Phillips 
Producció: Beau Flynn i Tripp Vinson 
Música: Harry Gregson-Williams 
Fotografia: Matthew J. Libatique 
Muntatge: Mark Stevens 
Disseny de producció: Andrew Laws 
Vestuari: Daniel Orlandi 

Fitxa artística

Jim Carrey (Walter Sparrow/detectiu Fingerling),
Virginia Madsen (Agatha Sparrow/Fabrizia),
Danny Huston (Dr. Isaac French/Dr. Miles Phoenix),
Logan Lerman (Robin Sparrow/jove Fingerling),
Rhona Mitra (Laura Tollins),
Lynn Collins (rossa suïcida/Sra. Dobkins)

Sinopsi

Atrapat en una espiral obsessiva amb el número 23, Walter Sparrow converteix la seva vida en un autèntic infern que podria conduir-lo a la seva pròpia mort, i fins i tot provocar la dels seus éssers estimats. Estimulat per una misteriosa novel·la, Walter es veu obligat a desxifrar els secrets del seu passat abans de poder prosseguir el seu futur amb la seva dona, Agatha, i el seu fill adolescent, Robin. La novel·la, regal de la seva dona, tracta d'una sèrie de misteriosos assassinats, i sembla reflectir la vida de Walter d'una forma fosca i incontrolable.

Notes de producció

El guionista britànic Fernley Phillips es va sentir atret per primera vegada per l'enigma del número 23 a través d'un amic. I de la mateixa manera que Walter Sparrow, el personatge principal de El número 23 , Phillips es va submergir ràpidament en els misteris del número i del seu significat. Phillips va devorar la vasta literatura i la subcultura al voltant del número i es va sentir inspirat per utilitzar l'enigma com a espina dorsal d'una pel·lícula única. “El meu amic va esmentar l'enigma del número 23, i això em va portar a llegir una diversitat d'autors com el futurista Robert Anton Wilson, que va escriure obres com The Illuminatus Trilogy ,” recorda Phillips, per a qui Número 23 va ser el seu primer guió venut. “Vaig començar a obrir-me als fenòmens numerològics, així com a la repressió de la memòria, a la hipnosi i al poder de la suggestió. Vaig decidir incorporar-los tots en una història única.” El primer instint de Phillips va ser incorporar aquestes idees i el número 23 en un thriller polític. “Però no sóc de naturalesa política. Gaudeixo amb els esdeveniments reals i amb persones reals", diu. “Se'm va ocórrer una idea que tracta d'un home que llegeix un llibre que reflecteix la seva vida i li fa evocar imatges i esdeveniments del passat. Necessitava donar un nom al llibre i vaig decidir incorporar el ‘número 23' dins de la història. Volia que el públic comencés a pensar sobre aquest enigma i de com podria tenir sentit en les seves pròpies vides.”

Els productors Beau Flynn i Tripp Vinson, socis a Contrafilm, van quedar impressionats amb el guió de Phillips i el van portar a New Line Cinema. “Com que era el primer guió de Fernley, ens va resultar immediatament clar que es tractava d'una veu original que s'endinsava en un territori nou: una visió única", va dir Beau Flynn. “La seva originalitat, el seu esperit i vigor van impregnar el guió i mai van permetre que el projecte llanguís en el seu trajecte cap a la producció.” 

Confiats que tenien un guió únic i irresistible, Flynn i Vinson es van concentrar a buscar el millor director per al projecte. La recerca va començar i va acabar amb un mateix nom: Joel Schumacher. Aquest versàtil realitzador que ha dirigit innombrables pel·lícules com ara: El fantasma de la Ópera , Día de furia i Asesinato en 8mm , havia treballat prèviament amb aquests productors a Tigerland : un drama militar aclamat per la crítica. “Joel Schumacher va ser la nostra única elecció per a aquest material", va dir Flynn. “Molt abans d'haver treballat amb ell a Tigerland , admirava la seva barreja de visió moderna, d'instint per al costat fosc i una relació sense paral·lels amb els actors.” 

Els instints dels productors van demostrar tenir raó amb la resposta instantània de Schumacher i l'acceptació immediata del material. “De seguida em va encantar el guió i vaig pensar que era totalment original i molt únic”, va dir Schumacher. “Em va intrigar perquè sempre estic buscant alguna cosa que els altres no estiguin fent i això era totalment original i representava un gran repte. En aquell moment no sabia res sobre el fenomen del número 23, i per això vaig decidir investigar a Google i em vaig adonar que existia una bogeria total pel número 23. Existeix fins i tot una pàgina web on gent d'arreu del món penja fotografies del número 23 d'allà on el troben. És un culte i en desconeixia l'existència." 

No obstant això, aquest no era l'únic aspecte de la numerologia que intrigava Schumacher. El que va percebre en el guió de Phillips va ser un material especial i únic que podia funcionar a diferents nivells. “Fernley no va iniciar el fenomen del 23. Només va teixir aquesta fantàstica història al voltant seu, que crec que és molt més que un número", diu Schumacher. "Es tracta de com l'obsessió pot convertir-se en una cosa molt destructiva. I crec que la majoria de nosaltres reconeix quelcom d'això en les seves pròpies vides. Crec que tots tenim alguna obsessió."

labutaca.net


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: