MENTES EN BLANCO

Fitxa tècnica

Direcció: Simon Brand
País:
EUA 
Any: 2006 
Duració: 98 min. 
Gènere: thriller
Guió: Matthew Waynee 
Producció: Darby Parker, Rick Lashbrook i John S. Schwartz 
Música: Angelo Milli
Fotografia:
Steve Yedlin 
Muntatge: Paul Trejo i Luis Carballar 
Disseny de producció: Chris Jones 
Vestuari: Jane Anderson 

Fitxa artística

Jim Caviezel (Chaqueta Vaquera),
Greg Kinnear (Nariz Rota),
Joe Pantoliano (Hombre Atado),
Barry Pepper (Camisa Granjera),
Jeremy Sisto (Hombre Esposado),
Bridget Moynahan (Eliza Coles),
Peter Stormare (Botas de Serpiente),
Clayne Crawford (detective Anderson)

Sinopsi

Cinc homes es desperten tancats en un magatzem sense que cap d'ells recordi com van arribar allí ni qui són. No trigaran en adonar-se que han participat en un segrest, sense saber si són segrestats o segrestadors.

Crítica

La proposta de Mentes en blanco cau a mig camí entre el Cube , de Vincenzo Natali, la Lulu on the bridge de Paul Auster i el Memento de Christopher Nolan, encara que amb menys exhibicionisme visual i més tensió purament narrativa. El desconegut Simon Brand dirigeix un thriller del qual el misteriós absolut és l'essència, una espècie de novel·la de Agatha Christie actualitzada amb elements postmoderns, però el centre narratiu dels quals és el mateix: descobrir a l'assassí, o als assassins. Mentes en blanco funciona sorprenentment bé encara que no sigui una obra mestra, sobretot tenint en compte la dificultat de contar aquesta història sense que als seus responsables se'ls surti de les mans i, sobretot, mantenint l'equilibri just entre escamotejar alguna informació a l'espectador sense fer-li sentir idiota. El repartiment, encapçalat per James Caviezel i Greg Kinnear com dos dels homes la memòria dels quals ha estat esborrada, dos protagonistes que poden ser el segrestador de l'altre, està suficientment bé com per a no resultar ximple, atès que la premissa de la pel·lícula els força a actuar com si no sabessin què passa, però tot això arriba servit per un guió endreçat del també debutant Matthew Waynee.
yahoo.es


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: