AMIGOS CON DINERO

Fitxa tècnica

Direcció i guió: Nicole Holofcener
País:
EUA 
Any: 2006 
Duració: 88 min. 
Gènere: comèdia dramàtica
Producció: Anthony Bregman 
Música: Craig Richey i Rickie Lee Jones
Fotografia:
Terry Stacey 
Muntatge: Robert Frazen 
Disseny de producció: Amy Ancona 
Vestuari: Michael Wilkinson 

Fitxa artística

Jennifer Aniston (Olivia),
Frances McDormand (Jane),
Joan Cusack (Franny),
Catherine Keener (Christine),
Simon McBurney (Aaron),
Jason Isaacs (David),
Scott Caan (Mike),
Ty Burrell (Aaron),
Bob Stephenson (Marty),
Greg Germann (Matt)

Sinopsi

Amigos con dinero s'acosta a les variables relacions entre quatre dones que han estat amigues durant tota la seva vida adulta. Ara, assentades en la maduresa, la seva amistat es veu desafiada per la disparitat de la seva situació econòmica. Les tres amigues amb diners, Franny (Joan Cusack), Jane (Frances McDormand) i Christine (Catherine Keener), comparteixen la seva preocupació per Olivia (Jennifer Aniston), que sembla incapaç de mantenir un projecte de vida o una relació dintre dels estàndards acceptats per elles. L'examen que el grup de dones fa de la falta d'opcions d'Olivia magnifica els dubtes que cadascuna té sobre els seus matrimonis i carreres. Olivia, mentrestant, es deixa dur a través de la vida de les tres dones, de vegades evitant el difícil tema de la falta de diners i d'altres acceptant la seva dolorosa generositat.

Notes de producció

Amigos con dinero és la tercera pel·lícula de l'escriptora i directora Nicole Holofcener i continua amb la seva visió de les convencions contemporànies i les relacions, després de les seves anteriors pel·lícules Nadie es perfecto (1996) i Lovely and Amazin (2002). Les dues pel·lícules anteriors de Holofcener la van fer obtenir una considerable aclamació per la seva visió centrada en les dones de la vida contemporània. En Amigos con dinero , Holofcener planteja les qüestions de cara —com tracta la gent un dels dilemes més importants, i menys discutits, de la vida moderna... els diners i la manca d'aquests. “Entre els meus amics, tots parlem d'això de tant en tant, però no directament. Que complicat que és entre amics —tant si prestes diners, com si enveges els teus amics més acomodats, o et compadeixes dels que en necessiten. Finalment vaig veure que els estava parlant molt d'això. Tothom rebutja l'important que pot ser. Sembla que a tots ens fastigueja. En aquelles converses em vaig inspirar per escriure i fer aquesta pel·lícula”, afirma la cineasta.

Un cop Holofcener va reunir tot el repartiment —inclòs Scott Caan i Bob Stephenson, que interpreten dos homes que ronden la vida d'Olivia—, la pel·lícula es va rodar en quatre ràpides setmanes a prop de Los Ángeles i uns dies a Nova York a principis de 2005. Es van buscar residències privades per usar-les per a tots els interiors. Les localitzacions exteriors incloïen la Fashion Square Mall a Sherman Oaks, CA, el Veterans' Administration Hospital al centre de Los Ángeles, l' AMC Theatre a la Third Street Promenade de Santa Monica i els exteriors del Santa Monica Farmers Market.


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: