ALGO PARECIDO A LA FELICIDAD

Fitxa tècnica

Direcció i guió: Bohdan Sláma
Països:
República Txeca i Alemanya 
Any: 2005 
Duració: 102 min 
Gènere: drama
Producció: Pavel Strnad 
Música: Leonid Soybelman
Fotografia:
Diviš Marek 
Muntatge: Jan Danhel 
Direcció artística: Petr Pištek i Jan Novotný 
Vestuari: Zuzana Krejzková 

Fitxa artística

Pavel Liška (Toník),
Tatiana Vilhelmová (Monika),
Anna Geislerová (Dasha),
Marek Daniel (Jára),
Bolek Polívka (Soucek),
Simona Stašová (Soucková),
Martin Huba (papa),
Anna Kocišová (mama),
Zuzana Kronerová (tia),
David Dolnik (Jiri) 

Sinopsi

Monika (Tatiana Vilhelmová), Toník (Pavel Lišca) i Dasha (Anna Geislerová) són amics de la infància. Viuen en un conjunt de blocs als afores d'una petita ciutat industrial, prop de la planta química més gran del país. Monika, una noia amable i amb un gran cor, treballa en un supermercat mentre espera que el seu promès George, que ha emigrat als Estats Units, li enviï el bitllet d'avió per reunir-se amb ell. Toník, que està enamorat de Monika, ha deixat uns pares conservadors per tal de refugiar-se en la vella granja d'una tia inconformista. Dasha, que té dos fills petits, surt amb un home casat i comença a perdre el cap. Quan la ingressen en un hospital psiquiàtric, Monika i Toník es fan càrrec dels seus nens. En la seva vida tot comença a anar millor. Bastarà aquesta situació inesperada perquè dues ànimes perdudes descobreixin que tenen molt potencial?

Notes del director

Repartiment
“Tenia el repartiment decidit abans de començar a escriure el guió. És una pel·lícula molt personal per a mi, però també ho és per als actors que interpreten els papers principals. Volíem fer una pel·lícula sobre com és la vida de debò. Els actors m'interessen com a éssers de carn i ossos que reflecteixen els seus personatges d'acord amb la percepció de la pel·lícula.”

Càmera
“Buscàvem un estil que permetés a la càmera dur l'espectador a presenciar moments reals irrepetibles, perquè estigués el més a prop possible dels actors, perquè intimés amb ells. Solament així era possible que els actors expressessin la fragilitat dels móns dels seus personatges a través de si mateixos i del seu potencial emocional.”

Localització
“La història transcorre al nord de la República Txeca, una regió industrial coneguda per les seves fàbriques, els seus cables elèctrics i els seus viaductes de ciment. És un autèntic desert, un producte negatiu del progrés humà, una terra destruïda per les mines de carbó i la pluja àcida, però també està habitada per gent. Gent que viu la vida diària entre aquest paisatge i ni tan sols se n'adona...”

Bohdan Sláma


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: