COL·LEGUES AL BOSC

Fitxa tècnica

Direcció: Jill Culton i Roger Allers 
Codirecció: Anthony Stacchi 
País: EUA
Guió: Steve Bencich, Ron J. Friedman i Nat Mauldin; basat en un argument d'Steve Moore i John Carls 
Producció: Michelle Murdocca 
Música: Paul Westerberg i Ramin Djawadi 
Muntatge: Pamela Ziegenhagen-Shefland 
Disseny de producció: Michael Humphries 

Veus en versió original

Martin Lawrence (Boog),
Ashton Kutcher (Elliot),
Gary Sinise (Shaw),
Debra Messing (Beth),
Billy Connolly (McSquizzy),
Jon Favreau (Reilly),
Patrick Warburton (Ian),
Gordon Tootoosis (Gordy),
Jane Krakowski (Giselle),
Georgia Engel (Bobbie). 

Sinopsi

Boog és un ós domesticat sense habilitats per a la supervivència que veu com es revoluciona tot el seu món perfecte quan coneix Elliot, un cérvol esquàlid que parla a tota velocitat. Quan Elliot convenç Boog perquè abandoni la seva còmoda llar al garatge de la guardaboscos per provar el gust de la gran naturalesa, les coses ràpidament es desboquen sense control. Abandonats al bosc a només tres dies de l'obertura de la temporada de caça, Boog i Elliot han d'aclimatar-se ràpidament. Han d'unir les seves forces per aliar-se amb les criatures del bosc i poder sortir d'allà!

Crítica

Més grans estudis se sumen a la producció de pel·lícules animades. La Sony Pictures Animation engrosseix la llista formada per la Disney-Pixar, la Dreamworks, la Fox i la també nova Warner; l'inconvenient és que després del seu gran debut amb Monster House ( Kenan, 2006), el seu segon film animat és un altre film protagonitzat per animals, Col·legues al bosc (‘ Open Season', EUA, 2006), amb un argument ja vist en altres films recents: la lluita entre un grup d'animals contra humans que amenacen el seu entorn. L'escenari ara són els boscos muntanyencs, poc treballat amb anterioritat. La parella protagonista són un parell d'amics, que després de les inevitables dificultats al principi per lligar, descobriran que es necessiten l'un a l'altre. Un ós bru anomenat Boog (veu de Martin Lawrence) duu una vida plena de luxes i manyacs com a mascota d'una guardaboscos, Beth (veu de Debra Messing i rostre semblant al de Catherine O'Hara ), que ofereixen espectacles als habitants del poble. No obstant això, per consell del xerif, Boog serà alliberat al bosc, just quan la temporada de cacera és a punt de començar. L'ós coneixerà un cérvol a qui li falta mitja banya, Elliot (veu de Ashton Kutcher), pres d'un psicopàtic subjecte (veu de Gary Sinese). Encara que l'ós enyora la seva anterior vida domèstica, acabarà fent-se amic d'Elliot i unint-se a la resta de la fauna del bosc (castors, esquirols, ànecs, un porc espí, etc.) per intentar desfer-se del maniàtic caçador i de la resta de caçadors. Dirigida per l'experimentat Roger Allers ( El rey león ) i Jill Culton (col·laborador a Toy Story i seqüela), la pel·lícula ostenta una qualitat visual impecable, a l'altura dels treballs de les seves competidores –l'ós és tota una meritòria creació–, amb escenes impressionants com la de la inundació al bosc.
Alex Frias (sessiocontinua.com)


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: