UN BUEN AÑO

Fitxa tècnica

Direcció: Ridley Scott
País:
EUA 
Any: 2006 
Duració: 118 min 
Gènere: comèdia 
Guió: Marc Klein; basat en la novel·la de Peter Mayle Un año en Provenza
Producció: Ridley Scott 
Música: Marc Streitenfeld
Fotografia:
Philippe Le Sourd 
Muntatge: Dody Dorn 
Disseny de producció: Sonja Klaus 
Vestuari: Catherine Leterrier 

Fitxa artística

Russell Crowe (Max Skinner),
Albert Finney (oncle Henry),
Marion Cotillard (Fanny),
Tom Hollander (Charlie Willis),
Freddie Highmore (Max jove) 

Sinopsi

L'expert en inversions Max Skinner (Russell Crowe) viatja fins a la Provença per vendre una petita vinya que ha heretat del seu oncle mort. Max s'embarca de mala gana en el que, fet i fet, resultarà ser un nou i estimulant capítol en la seva vida, quan comenci a adonar-se que val la pena assaborir-la.

Crítica

Les vinyes franceses no deixen de rebre cada any la visita dels cineastes nord-americans que semblen voler prendre el relleu als antics turistes de classe alta britànics que es van enamorar fa un segle d'aquest pintoresc racó europeu. L'excusa d' Un buen año és precisament el viatge d'un altre britànic a França, on canviarà l'estressat ritme de vida de la seva urbs nord-americana per l'assossegat tempo al qual obliga el cultiu del raïm i la seva conversió en vi. Les metàfores que Ridley Scott usa, basant-se en una novel·la de Peter Mayle, són simples, encara que podrien funcionar si a la història de redescobriment afegís una mica d'humor de veritat i una actuació una mica menys rígida i antipàtica de Russell Crowe. El director i l'actor de Gladiator han intentat un salt de registre gegantesc, però les coses no els han sortit com calia: mantenen una estranya rigidesa, a la qual, en certa manera, obliguen les grans èpiques que ambdós treballen normalment, compensada de mala manera per excessos melodramàtics que qualsevol director dedicat al gènere hauria realitzat millor. Un buen año és un drama agredolç típicament femení curiosament orientat als tipus durs que volen semblar sensibles; si fos un vi podria empassar-se sense esforç al principi, encara que acabaria deixant un paladar aspre.
yahoo.es


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: