FICCIÓ

Fitxa tècnica

Direcció: Cesc Gay
País:
Espanya 
Any: 2006 
Duració: 107 min 
Gènere: drama
Guió: Cesc Gay i Tomás Aragay 
Producció: Marta Esteban i Gerardo Herrero 
Música: Xavier Salvà i Cesc Gay
Fotografia:
Andreu Rebés 
Muntatge: Frank Gutiérrez 
Direcció artística: Daniel Gimelberg 

Fitxa artística

Eduard Fernández (Àlex)
Javier Cámara (Santi)
Montse Germán (Mònica)
Carme Pla (Judith)
Àgata Roca (Sílvia) 

Sinopsi

Àlex (Eduard Fernández) és un director de cinema que intenta acabar el guió del seu següent film. Amb aquesta excusa decideix anar-se'n uns dies, deixar la seva dona i els seus fills i instal·lar-se a casa d'un amic en un petit poble de muntanya. Un lloc tranquil i solitari, ideal per al seu propòsit. Allí coneixerà Mònica (Montse Germán), una violinista de vacances...

Crítica

Cesc Gai demostra que la seva vàlua i la seva subtilesa com a director de cinema són definitivament indubtables, amb aquesta bella Ficció plena de sentiments continguts i emocions contradictòries. Els seus personatges dubten, experimenten, es confonen, però Cesc Gai es manté en una proximitat segura al costat d'ells, ferm en la construcció d'una història alhora complexa i simple, com la vida mateixa. Ficció es mou en el terreny sentimental d' A la ciutat , amb un to certament malenconiós, una mica trist, però que emociona i deixa la sensació de felicitat tranquil·la que algunes bones pel·lícules produeixen. Ficció posa junts de nou el director i l'actor Eduard Fernández, un altre artista el nom del qual ningú hauria de desconèixer, un actor tranquil capaç de dur directament a l'espectador les emocions que els seus personatges senten, un ampli ventall de subtileses del qual tenim altres proves a Son de mar , Obaba i sobretot A la ciutat . Al seu costat hi ha els també capaços Javier Cámara, Montse Germán, Carme Pla i Àgata Roca, el músic Xavier Salvà (excel·lent banda sonora composta al costat de Gai) i el fotògraf Andreu Rebés, que transmet amb la seva mimosa fotografia l'ànim d'aquests personatges plujosos. Qualsevol que sàpiga el que és estimar de manera impossible se sentirà inevitablement commogut per aquesta Ficció , tan incopsable però real com els impulsos del cor humà.

yahoo.es


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: